Silverspoon bereidt zich met ‘Creations at home’ voor op druk najaar en gezellige eindejaarsfeesten in weliswaar veilige bubbels.

Het online gastronomisch keuzemenu, Creations at home, is na de lancering deze zomer helemaal klaar om er de komende maanden keihard tegenaan te gaan.

Geestesvader Silverspoon werkte hiervoor tal van voortreffelijke herfst- en feestmenu’s uit, één ervan met de hulp van voormalig sterrenchef Roger Souvereyns. “Alles geheel volgens de Creations at home-formule: in geen tijd zet je onze gerechten op je tafel thuis. Makkelijk, lekker en zonder alle extra kosten van een traditionele cateraar die aan huis komt koken”, vertelt Bart Claessens van Silverspoon. “Meer dan ooit is dit in volle horeca lockdown ook een beetje perspectief bieden: een lekker familiemoment in een erg koude en donkere periode.”

Silverspoon voelde in het veld van de veeleer traditionele catering al langer het gemis aan een concept zoals Creations at home. De uitrol gebeurde in volle post-lockdown periode. En vandaag – bij de voorstelling van de herfst- en eindejaarsmenu’s – zit de horeca alsook vele andere sectoren opnieuw op slot. Toch blijft Bart Claessens en zijn team uitermate positief en zien ze vandaag heel wat opportuniteiten. “De bubbel is dan wel erg beperkt. Het weinige contact dat mensen vandaag mogen hebben, is daardoor nog nooit zo belangrijk geweest. En dat zal de komende tijd niet veranderen. Daarom dat die kwalitatieve momenten samen zo’n houvast zijn voor velen. Lekker eten maakt zo’n fijn moment gezellig samen aan tafel alleen maar warmer. Het is een lichtpunt. Iedereen zal vandaag in deze koude en donkere periode hartverwarmende catering aan huis willen.”

“Wij ontzorgen bovendien ook. Geen keukenstress”, gaat Claessens verder. “De focus kan volledig gaan naar elkaar, want wij garanderen dat er lekkers op tafel komt. Er is de keuze tussen verschillende menu’s met hoofdzakelijk traditionele doch creatieve, pure en heerlijke winterse gerechten. Van een wildragout tot gerookte paling, kalkoenrollade of pakweg filet van hertenkalf. Gastchef Roger Souvereyns krikt het gastro’level’ voor de liefhebbers nog extra op in zijn signature Happy Holidays Dinner met onder meer kreeft met gember, gevulde portobello en parelhoen met seizoensgroentjes. Kortom, ons perspectief: verrukkelijke vakantieperiodes en lekkere eindejaarsfeesten samen in de bubbel.”

Foto’s: Silverspoon / www.buzz-agency.be