“Relaxter dan op restaurant gaan, zéker vandaag. Makkelijker dan zelf koken. Toegankelijker dan traditionele catering en een pak verrassender dan take away. Alle gerechten zijn eenvoudig te serveren. Pick and choose. Mix and match.” De bekende cateraar Silverspoon wil met ‘Creations at home’, een online gastronomisch keuzemenu, een gloednieuwe wind in de sector laten waaien. Deels ingegeven door een al langer knagend buikgevoel, vandaag extra verstrekt door het corona-klimaat met alle gekende restricties. Vanop de nieuwe webshop kan iedereen elke dish zonder veel gedoe in eigen huis op tafel zetten. Silverspoon creëert zo thuis de sfeer van een zwoele zomeravond of een warm winterbuffet voor familie of voor vrienden, veilig binnen de eigen bubbel. Na de nog aan te kondigen versoepelingen hoopt de cateraar dit ook zo snel mogelijk te lanceren voor middelgrote groepen.

Stel: je organiseert een feestje in privékring. Laat een cateraar komen, dan loopt zoiets al snel op tot 3000 euro. Want je betaalt naast het eten tevens voor een chef-kok, een maître en pakweg de vrachtwagen. “Dat is te duur”, vindt Bart Claessens van Silverspoon. Er ontbrak volgens hem iets tussen de huidige vorm van catering en de sympathieke hobbykok die zich met de hulp van een student aanbiedt. “Dat gat in de mark was er al langer. Maar de coronacrisis heeft dit gemis natuurlijk nóg meer bloot gelegd. Kleinere feestjes thuis kan je gewoon niet opluisteren met die traditionele catering”, gaat Bart verder. “Lever je niets kleins?, werd me dikwijls gevraagd. Wel, het was hoog tijd om daar een degelijk concept voor te ontwikkelen. In de nieuwe wereld waar we vandaag in leven, zal die vraag vermoedelijk enkel nog toenemen.”

Met ‘Creations at home’ combineert Silverspoon de kwaliteit van luxe-catering met het gemak van een afhaalmaaltijd. “Pas op: een feest voor meer dan tien mensen organiseer je ook niet op 5 minuten. Dus het is niet zo dat alles kant-en-klaar op de stoep staat in een half uur. Onze levertijd bedraagt minimaal 48uur.” Wat kan er op het menu staan? Bijvoorbeeld: een Oosters buffet met supertoffe gerechten aan 450 euro voor pakweg 15 pers (zodra de regels dit toelaten). “Dat komt neer op 30 euro per persoon. Daar doet niemand thuis nog de moeite voor. En laat ons eerlijk zijn: wat is er leuker dan een huis vol vrienden? Gelach en gekeuvel. Diepgaande gesprekken bij een goed glas wijn en verrukte reacties bij al het lekkers dat jij op tafel zet. Hebben we dat in volle lockdown niet het meest van al gemist? Zeiden we na de eerste reünie in onze bubbels in juni niet: dit zouden we véél vaker moeten doen? Wel, dat vinden wij ook. En ‘as we speak’ wordt dat trouwens opnieuw bevestigd tijdens de recente verstrengingen.”

Info & foto’s: www.creationsathome.be / Copyright © HOLY2 by BUZZ 2020, All rights reserved.