In de afgelopen nacht werd de politie geroepen naar de Dambruggestraat omwille van nachtlawaai. Er was luide muziek te horen die afkomstig was uit een appartement op de tweede verdieping van het pand. De politie werd het gebouw binnen gelaten en aan de voordeur van het betrokken appartement waren door de muziek heen stemmen hoorbaar.

De politie klopte aan en werd meteen binnen gelaten. Maar de aanwezigen verwachtten wellicht iemand anders dan de politie en de uitgelaten sfeer sloeg om. Er waren tien aanwezigen in de kleine kamer en een sterk vermoeden dat het om een georganiseerde bijeenkomst ging aangezien er onder meer voldoende dranken aanwezig waren. De politie moest de aanwezigen vragen om een mondmasker op te zetten. De politie stelde een proces-verbaal op en de aanwezigen werden geïdentificeerd. Zeven van hen bleken al meer dan twee keer op een covid-19-inbreuk betrapt te zijn door de politie.

Ondanks hun verbaal verzet werden zes van die zogenaamde veelplegers bestuurlijk gearresteerd. Een minderjarige is door de politie naar huis gebracht. Ook in de nacth van vrijdag op zaterdag heeft de politie acht personen op een bijeenkomst geïdentificeerd. Dat gebeurde in een pand aan de Sint-Lazarusstraat. Ook op die plaats is een proces-verbaal opgesteld.