Op 8 september 2019 om 15 u. in de Blauwe Zaal van deSingel (Desguinlei 25, 2018 Antwerpen) is er een uniek concert met muziek voor harmonieorkest die in de 19de eeuw in Antwerpen werd gecomponeerd en/of uitgevoerd. Enkele partituren komen uit de muziekbibliotheek van de Société royale d’Harmonie d’Anvers, die in de Antwerpse Conservatoriumbibliotheek wordt bewaard, en hebben ooit geklonken op de kiosk in het Harmoniepark. 

Op het programma staat werk van Jean Tuerlinckx, Charles-Louis Hanssens ‘jeune’, Alphonse Lemaire, Albert Grisar, Peter Benoit, August De Boeck en Paul Gilson. 

Dit was de muziek die de flanerende Antwerpse burger op zondagnamiddag hoorde. Muziek die sinds meer dan een eeuw niet meer te horen was. Een unieke kans dus om deze ongekende muziek te horen, zeker als die dan nog wordt uitgevoerd door een excellent orkest als het Koninklijk Harmonieorkest Schelle, gedirigeerd door Dirk De Caluwe. 

Het concert is gratis, maar de plaatsen moeten wel gereserveerd worden via svm@ap.be of 03/244 18 21.

Het concert wordt ondersteund door VLAMO en de Vlaamse Gemeenschap en wordt georganiseerd i.s.m. Labo XIX&XX (Koninklijk Conservatorium Antwerpen) en het Peter Benoit Fonds.