In ‘Apero & co’ gaat het Colruyt-kookteam voluit voor gezelligheid en sfeervolle momenten. Met 149 recepten biedt dit nieuwe kookboek heel wat inspiratie om een feestje of etentje gepast op gang te trappen: cocktails, dipsausen, glaasjes, spiesjes, toastjes … ‘Apero & co’ is verkrijgbaar in alle Colruyt-winkels.
127 hapjes en 22 drankjes om samen van te genieten
Bij een hapje en een drankje zijn sfeervolle momenten nooit ver weg. Dat is zonder twijfel de essentie van dit kookboek. “Gezellig samenzijn en genieten van lekker eten en drinken, dat willen we natuurlijk bereiken met al onze recepten”, vertelt Hélène Thonnart van het Lekker Koken-team van Colruyt. “Maar het aperitief is toch de gelegenheid bij uitstek om samen te komen met familie of vrienden en bij te praten.” Vandaar het idee om 22 cocktails en 127 hapjes te verzamelen in een kookboek. Die staan garant voor heel wat gezellige avonden.
Het nieuwe kookboek is onderverdeeld in 6 thema’s: cocktails en mocktails, dipsausen, glaasjes, spiesjes, toastjes en hapjes voor speciale momenten. “Op die manier stel je makkelijk zelf je aperitief of tapasbuffet samen en geef je er een eigen toets aan”, legt Hélène uit. “Voor speciale gelegenheden geven we lekkere suggesties mee, zoals pruimeendenrolletjes met framboos voor Kerstmis of een vispapillotje met zoeteaardappelpuree op een winterbarbecue. We willen met dit kookboek ook een breed publiek aanspreken. Zo zijn er cocktails met en zonder alcohol, hapjes met en zonder vlees en ook lekkere kinderhapjes.”
Het Lekker Koken-team van Colruyt creëert al meer dan 30 jaar recepten voor zijn klanten en doet dat nog altijd volgens hetzelfde succesrecept. Hélène legt uit: “Alle recepten zijn duidelijk en stap voor stap uitgelegd, zonder moeilijke keukentermen. Het kookteam test ook elk recept thuis uit voor hun eigen gezin. Zo zijn we zeker dat het altijd lukt. Een extra troef: alle ingrediënten zijn verkrijgbaar bij Colruyt. Onze klanten vinden dus alles onder één dak.” En dat zij de Colruyt-kookboeken wel weten te smaken, bewijzen de cijfers. De afgelopen 30 jaar passeerden er al 4 miljoen exemplaren langs de kassa.
‘Apero & co’ ligt in de rekken voor maar 9,50 euro.
Het Colruyt-kookteam is al meer dan 30 jaar actief. Het bracht in die tijd 34 kookboeken op de markt en verkocht meer dan 4 miljoen exemplaren. Met hun jarenlange expertise blijven ze hun klanten inspireren, onder andere via de Colruyt-folder, de website Colruyt Lekker Koken en kookworkshops.