Nu het nieuwe schooljaar weer uit de startblokken is geschoten, zitten we met onze gedachten al bij het volgende winterse uitje en de frisse berglucht! In deze ongewone periode is niets zo verleidelijk als het vooruitzicht om er even tussenuit te gaan in de Alpen en te genieten van de bossen en de bergen. Op naar Morzine, een authentiek Frans skigebied dat tussen de Mont Blanc en het meer van Genève genesteld ligt. Dit gebied lanceert tal van nieuwigheden om je een zorgeloze vakantie te bieden, activiteiten in alle rust en uitzonderlijke opties voor een knus verblijf zoals je alleen in de Savoie vindt. 

Natuur en welzijn: terug naar de bron
Herbronnen dankzij de weldoende natuur, daar zet Morzine op in met verschillende activiteiten. Yogaliefhebbers halen hun hart op in de bergen tijdens een ‘Yoga & Snow’-dag, waarbij ze ongerepte plekken ontdekken op sneeuwschoenen en yoga beoefenen in harmonie met de bergen.
Herbronnen dankzij de weldoende natuur, daar zet Morzine op in met verschillende activiteiten. Yogaliefhebbers halen hun hart op in de bergen tijdens een ‘Yoga & Snow’-dag, waarbij ze ongerepte plekken ontdekken op sneeuwschoenen en yoga beoefenen in harmonie met de bergen.
Kom weer in contact met de natuur dankzij Shinrin Yoku, een meditatieve wandeling in het bos waarbij je helemaal één wordt met de elementen rondom je … de weldoende effecten voor de mentale en fysieke gezondheid zijn talrijk! En er wordt ook aan de avonturiers gedacht, met een initiatie Splitboard, een mix tussen toerskiën en snowboarden waarmee je op tocht gaat in unieke offpiste gebieden. Op de pistes zelf maken we een omweg langs de Pas de l’Aigle, een nieuwe glazen brug van 10 meter lang, op 2019 meter hoogte, waar je van een weids panorama geniet op het meer van Genève, tot aan de Mont Blanc. Met 350 meter aan duizelingwekkend niets onder je voeten word je pas echt ondergedompeld in de bergen.

Overnachtingen: cocoonen tijdens je vakantie
Voor een verblijf 100% Savoie kun je in Morzine kiezen uit een ruim aanbod van chalets met verschillende voorzieningen die een knusse winter garanderen. Onder de nieuwigheden van het jaar is er de Chalet ZEMS lodge, een luxechalet met een unieke decoratie die je kan huren inclusief maaltijden, of de 420 L’ELE Chalet Hunter, een cocon in een rustig deel van het skigebied voor een verblijf in alle sereniteit. Om het leven zo eenvoudig mogelijk te maken en volop van je vakantie te genieten, is er Elevation Alps, appartementen van hoge standing, en More Mountain, luxe-appartementen en -chalets, die over een receptie beschikken en diensten bieden zoals het leveren van boodschappen, catering of kinderopvang.
Dit jaar passen de gastheren zich aan volgens de sanitaire situatie en lanceren COVID SAFE-initiatieven: flexibel boeken, zodat je bij More Mountain de data van toekomstige boekingen kunt aanpassen zonder bijkomende kosten, en l’Aiglon van Morzine stort de volle 100%  terug indien je reis door COVID-10 geannuleerd wordt.

Gastronomie: ontdek de smaak van de streek
Een verblijf in Morzine belooft een heuse ontdekking van kwaliteitsvolle, verse en plaatselijke producten dankzij tal van initiatieven zoals ‘La route des savoir-faire du Haut Chablais’, een groep plaatselijke producenten die producten aan huis leveren die je op hun site kunt bestellen. Het gloednieuwe concept van Alikats zal fijnproevers verrukken die al uitkijken naar rustige avonden vol lekkers aan het haardvuur: dankzij hun semi-restauratiedienst glijd je van de pistes zonder je zorgen te maken over het vieruurtje of het avondeten. Petitfours, wijn, champagne, de service is een restaurant waardig, ver weg van de massa.

Nieuwsgierigen kunnen deelnemen aan de Erfgoed- en kaaswandeling, een gegidste rondleiding bij het vallen van de nacht. Erfgoedgids Sandra neemt je mee op een ontdekking langs boerderijen, gefortificeerde huizen en chalets bij het schijnsel van een hoofdlamp, en rondt af met een degustatie van plaatselijke kazen waarvoor de regio bekendstaat.  Tot slot, voor een maaltijd die je letterlijk ‘in je eigen bubbel’ nuttigt, trek je naar het Restaurant Les Bulles des Mines d’Or, midden in de bergen en met een adembenemend uitzicht, voor een typisch streekgerecht: raclette, fondue, steengrill … alles op basis van plaatselijke producten.
Om de sanitaire veiligheid voor iedereen te garanderen, respecteert Morzine de maatregelen die door de overheid getroffen worden, zodat je een verblijf in alle sereniteit kunt doorbrengen.

Foto’s: www.francenews.be / www.morzine-avoriaz.com