Auteur: Katinka Lansink Dodero
Uitgeverij: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
ISBN: 978 90 210 3626 7
Thema: Kookboek
Prijs: € 29,99
Nikkei-kookboek dat de kleurrijke Peruaanse keuken combineert met de verfijnde Japanse keuken, inclusief reisverhalen en verrassende fusiongerechten.
De Peruaans-Japanse fusionkeuken, cocina Nikkei, vol visgerechten en heerlijke salsa’s is dé culinaire highlight van de grote wereldsteden. Nikkei-restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond – en niet zonder reden. Katinka Lansink Dodero dook in de rijke gastronomie en geschiedenis van deze keuken. Japanse immigranten brachten hun gerechten en kooktechnieken mee en bereidden deze met beschikbare ingrediënten, wat tot heerlijke nieuwe smaken leidde. Denk aan gerechten om bij te watertanden als ceviches, tapioca met coquille, tiradito, maki acevichado, pulpo al olivo, salsa’s en natuurlijk pisco sour. Katinka verzamelde en creëerde de meest verfijnde recepten en kookte tijdens haar culinaire reizen naar Peru samen met verschillende chefs van Nikkei-families. Net als in Mi casa Peru zijn alle recepten eenvoudig te bereiden met makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Resultaat: een prachtig kookboek vol heerlijke fusionrecepten en sfeervolle verhalen, met een gedegen onderzoek naar een keuken die tot voor kort nog onontdekt was in Nederland. Ook beschikbaar: Mi casa Peru.
Katinka Lansink Dodero
Katina Lansink Dodero kreeg van haar Peruaanse moeder de liefde voor de Zuid-Amerikaanse keuken mee. Onder de naam cevicheceviche geeft Katinka kookworkshops aan chefs en consumenten, ontwikkelt ze recepten voor restaurants en merken, en geeft ze mediabreed culinair advies.
Meer info op: cevicheceviche.nl