Antwerpen Zingt zette tijdens het 20e jubileum, 6 augustus op de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen, alle zeilen bij. Toppers zoals ‘Cleymans & Van Geel’, Johan Verminnen, Peter Koelewijn, Willy Sommers – 8 acts in totaal – en ook nog een mysterieuze SURPRISE-GUEST mochten mee het podium op om er met de massa meezingers een onvergetelijk verjaardagsfeest van te maken.

Café Den Engel op de Grote Markt in hartje Antwerpen, dat is de plek waar het 20 jaar geleden voor Antwerpen Zingt allemaal begon. “Samen liedjes zingen die in het collectieve geheugen verankerd zitten en zo mensen verbinden. Daar draaide het toen om en die formule staat vandaag nog altijd centraal”, klinkt het bij organisatoren Marc Reijntjes, Alain Roels en Erik Ost. “Wat was het een eer dat we dit de eerste vijf jaar op de Antwerpse Grote Markt konden doen. Antwerpser kon haast niet. Een schitterend décor en weer of geen weer – er kwamen geregeld de nodige paraplu’s aan te pas – nagenoeg altijd genoot Antwerpen Zingt een zinderende ambiance. Het concept kreeg zo in heel Vlaanderen navolging.”

En ook Antwerpen Zingt barstte door het enorme succes in geen tijd uit haar voegen. Zo moest het noodgedwongen al na vijf edities uitwijken en belandde het 15 jaar geleden op het grootste Antwerpse plein’tje’; de Gedempte Zuiderdokken. Ook de 20ste verjaardag vindt er opnieuw plaats. Wie weet voor de laatste keer. Weldra volgt de totale heraanleg van de site. Maar daar wil Antwerpen Zingt nog niet aan denken. Vandaag ligt de focus volledig op 6 augustus, het ‘kristallen’ jubileum oftewel twee decennia Antwerpen Zingt. “En dat moet een ‘specialleke’ worden”, zo luidt het in koor met presentator Marc D’Hollander op kop. “Het publiek staat zoals steeds centraal, met een krantje vol liedjes in de aanslag. De voorbij jaren hadden we ook al wel eens wat artiesten te gast, maar dit jaar voeren we een pak bekend volk op om de gigantische dans te leiden. De sterren zijn de voorzingers – soms ook van hun eigen hits – en moeten zo ‘live’ iedereen in geen tijd op sleeptouw kunnen nemen. Dus nog meer ambiance op het plein en er nog harder meegebruld worden met nummers als ‘Kom van dat dak af’, ‘Zeg’ns meisje’, ‘Annabel’, ‘Laat de zon in je hart’ of ‘Mooie dagen’!”

De line-up voor 20 jaar Antwerpen Zingt:

Willy Sommers
Luc Caals
Paul Severs
Peter Koelewijn
Hans de Booij
Bart Herman
Johan Verminnen
Cleymans & Van Geel
SURPRISE-guest

INFO: www.vlaanderenzingt.be

Foto’s Maaike Berghmans & Wilfried Peersman