Zeg vaarwel tegen die aangedampte brilglazen: Limburgse ondernemer Lennert Holsteens brengt met Cleardropz de oplossing voor een wazig gezichtsveld door irritante mondmaskers. De spray en doekjes zijn niet enkel te gebruiken voor dagelijks gebruik, ze zijn ook geschikt voor in operatiekwartieren en op (ski)vakanties.
 
‘Cleardropz biedt momenteel een spray en herbruikbare doekjes aan die voorkomen dat je brilglazen aandampen wanneer je een mondmasker opzet’, vertelt Lennert Holsteens, jonge Limburgse ondernemer en eigenaar van Cleardropz. ‘Zelf draag ik geen bril, dus ik heb het product niet op de markt gebracht met mijn eigen ongemak als drijfveer. Het was meer een emotionele kwestie. Mijn oma was gevallen door een beperking van haar zicht bij het dragen van een bril en een mondmasker. Ik vond dat heel erg, en ik wou er zeker van zijn dat dat geen tweede keer zou gebeuren.’
 
Vier maanden later is hij de trotse eigenaar van het patent op Cleardropz, heeft hij zijn eigen kantoor op de Corda Campus in Hasselt en werd zijn startup geselecteerd door Start it @KBC, de grootste accelerator van België. ‘In Limburg hebben slechts drie startups de selectie gehaald, en Cleardropz is er een van’, vertelt Holsteens trots. ‘Ik was een week met Cleardropz bezig toen ik me voor Start it @KBC opgaf. Er waren in totaal 400 startups die meededen, maar wie niet waagt, wie niet wint.’
 
Holsteens focust zich nu vooral op het product aan de man te brengen, wat een heuse uitdaging is. ‘Mensen zien een jonge gast met een tof idee, maar ze zijn zeer benieuwd of dit product nu daadwerkelijk werkt.’ Dit is wel degelijk zo want Cleardropz is goedgekeurd door Serge en Charles Bruninx van de Belgische Bond van Opticiens. Daarnaast is het ook medisch goedgekeurd, wat betekent dat er een Material Safety Data Sheet aan gelinkt is. De spray mag dus in elke omgeving worden gebruikt, van in operatiekwartieren tot in de bouwsector, van skibrillen tot veiligheidsschermen. De werking varieert per applicatie en per oppervlak. De spray kan tussen de 1-5 dagen werken terwijl de doekjes een werking tussen 6-24u garanderen en tot 200x kunnen hergebruikt worden wat het ook zeer ecologisch maakt.
 
Ook voor het coronavirus zijn intrede maakte in ons land was Holsteens al een gedreven ondernemer. Hij is manager van het gerenommeerde restaurant La Fontanella in Hasselt, en is al twee jaar zelfstandige in bijberoep in de bouwsector. ‘Ik ben van een redelijk jonge leeftijd al hard beginnen werken. Thuis stonden we financieel niet zo sterk, dan leer je de harde realiteit wel kennen. Maar ik heb nooit met tegenzin gewerkt’, benadrukt hij.
 
‘Ik hou van eerlijkheid en authenticiteit’ zegt Holsteens. ‘Cleardropz gaat niet enkel over het product, het is ook een belichaming van de weg die ik tot nu toe heb afgelegd. Ondanks mijn turbulente jeugd ben ik er toch in geslaagd een bedrijf op poten te zetten. Door Cleardropz op te richten maak ik graag het statement dat iedereen, onafhankelijk van je achtergrond, in staat is om te ondernemen.’

Foto: Links: Lennert Holsteens (oprichter Cleardropz) Rechts: Charles Bruninx van (Bruninx design optic & Bond van opticiens)