Wie bij Chocoladehuis BOON in Hasselt naar binnenloopt, ontdekt het meteen: in dit huis ruik, beleef en ontdek je pure passie voor chocolade.

In het open atelier zijn de meester-chocolatiers Patrick Mertens en Tom Theysmans en hun team druk in de weer met unieke chocoladen sierstukken, pralines en allerlei andere chocoladen heerlijkheden.

U kan in de winkel zelf een doosje pralines samenstellen zodat u thuis nog kunt nagenieten van deze unieke chocoladebelevenis.

Tot voor kort kon bij Boon van al die heerlijkheden genieten bij een heerlijk tasje kofie in de koffieruimte. Maar werd onhoudbaar wegens de te hoge kosten aan personeel en tijd. De werkorganisatie werd te duur en te complex zodat de service er begon onder te lijden.

Daarom besloten Patrick Mertens en zijn echtgenote Inge Lijnen in oktober 2018 zich volledig te concentreren op hun corebusiness: het creëren en vervaardigen van pralines en chocoladestukken. Daarom wordt de atelierruimte uitgebreid.

Maar de winkel blijft natuurlijk bestaan om ze daar kunnen tonen wat ze aankunnen. Als je even tijd hebt kan je ook een kijkje nemen in het werkatelier waar je de chocolatiers aan het werk ziet.

Chocoladehuis Boon
Paardsdemerstraat 13
3500 Hasselt

www.chocoladehuisboon.be

Foto’s: Ruddy Berghmans