Wie deze zomer niet wist wat te doen, kon chatten met de Tripfixer. Hij destilleerde uit het immense vrijetijdsaanbod de meest passende activiteiten voor elke burger die een chatgesprek aanging. De chatbot is 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 bereikbaar en ging in juli en augustus 11.400 gesprekken aan.

Wie tussen 24 en 28 juli chatte met de Tripfixer maakte kans op enkele geweldige prijzen. Wie geluk had, stuitte tussen de voorstellen van de Tripfixer op een prijs. Zo kon je duotickets winnen voor Openluchttheater Rivierenhof met overnachting. Ook meet-and- greets met Herman Brusselmans en Lize Spit en tickets voor Lekker Klassiek in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre zaten in de prijzentrommel.

Winnaar Jan Cocquyt was blij met zijn prijs. “Het optreden van Roméo Elvis heeft me eigenlijk verrast. Hoewel de Franse rap redelijk onverstaanbaar was, was er veel sfeer tijdens zijn performance in het openluchttheater. Daarna kwam Coely en dat was echt een topper. De zangeres heeft een geweldige stem en sterke nummers. Ze had meteen het publiek op haar hand. Na afloop mochten we logeren in hotel Leopold, dat maakte ons superuitje helemaal af. Ook mijn echtgenote Nathalie was in de wolken.”

Tripfixer fikst ook tripjes in de herfst en winter
De Tripfixer is een robot waarmee je kan chatten. Hij stelt enkele eenvoudige vragen en op basis van de antwoorden, vist de Tripfixer enkele voorstellen uit het gigantische aanbod en stelt die voor aan de chatter. Voor de Tripfixer gebruikt de provincie het databestand van Uit in Vlaanderen. De provinciale website is achter de schermen gekoppeld aan Uit in Vlaanderen waardoor het aanbod van de provincie Antwerpen automatisch ook op hun website staat. De provincie riep ook de lokale besturen op om hun aanbod in Uit in Vlaanderen aan te bieden. Dit betekent dat de chatbot niet enkel suggesties geeft van provinciale activiteiten, maar van alle activiteiten in de regio. Gedeputeerde Inga Verhaert: “Onze bot draait op volle toeren. Zijn sterkte? U vraagt en hij ontsluit op een intelligente manier een uniek vrijetijdsaanbod. Vervelen dichtbij huis is geen optie voor wie een gesprekje met hem aangaat.” De Tripfixer startte zijn carrière bij de provincie Antwerpen tijdens de zomercampagne 2017. Door het grote succes zal de provincie Antwerpen de Tripfixer ook inzetten tijdens de komende herfst en winter. Ook als het buiten koud en guur is, heeft de provincie Antwerpen immers allerlei activiteiten in petto!
Meer info: www.facebook.com/Tripfixer

Foto: Winnaar Jan Cocquyt met echtgenote Nathalie in OLT Rivierenhof tijdens optreden van Roméo Elvis en Coely – Copyright: provincie Antwerpen