In de Espace Wallonie in Brussel wordt de tentoonstelling “Celebrating Earth” gehouden, die het Unesco Global Geopark Famenne-Ardenne in de kijker zet.

Wist je dat?
In Wallonië staan veel sites (belforten, mijnen…) en evenementen (Carnaval van Binche, Doudou van Bergen…) op de Unesco-werelderfgoedlijst. Sinds 2018 heeft onze regio ook een gebied dat erkend is voor zijn internationale geologische waarde:het Geopark Famenne-Ardenne!
Wat is een Unesco Global Geopark?
Het is een verenigd geografisch gebied, waarvan de gebieden en landschappen van internationaal geologisch belang op duurzame wijze worden beheerd.
Contrasterend reliëf, unieke landschappen
In het zuiden van België biedt het Geopark Famenne-Ardenne een gevarieerd landschap: tussen de grote depressie van de Famenne, het uitgestrekte Ardense plateau en de Calestienne, rijk aan karstverschijnselen. Deze bijzonderheid heeft geleid tot de vorming van opmerkelijke grotten, zoals die van Han-sur-Lesse, Rochefort en Hotton.

Een must-see bestemming in Wallonië
Pittoreske dorpjes, betoverende kastelen, dichte bossen, kolkende rivieren… zijn enkele van de toeristische attracties van de regio. Om nog maar te zwijgen van Durbuy, het dierenpark van Han-sur-Lesse en het trappistenbier van Rochefort!
Celebrating Earth: alles wat je moet weten over het Famenne-Ardenne Geopark
Het natuurlijke en culturele erfgoed
De folklore
De geschiedenis
De ziel van zijn inwoners
De educatieve, wetenschappelijke en duurzame acties…
Dompel je onder in de wereld van het Geopark Famenne-Ardenne, een regio die je vast en zeker moet bezoeken!

Nog tot 14 september 2019.

Espace Wallonie
Rue du Marché aux Herbes, 25-27
1000 Bruxelles

Foto: www.walloniebelgietoerisme.be