CB Hoyo, een bekende opkomende artiest, is binnenkort te zien op een expositie in Campo, te Antwerpen. Hij staat bekend om zijn controversiële kunstwerken vol
kleur en humor. Hij combineert kunstwerken van grootmeesters met zijn eigen humoristische gedachtegang. Zo geeft hij er een artistieke draai aan en zet hij er zijn persoonlijke stempel op.

CB Hoyo is altijd omringd geweest door kunst. Afkomstig uit Havana, geïmmigreerd naar de Dominicaanse Republiek en nu zijn thuis gevonden in Europa. Van jongs af aan nam heeft hij de kans gehad om verscheidene exposities en museums te bezoeken. Hij heeft altijd al een oog voor kunst gehad en heeft zichzelf de kunst van het schilderen al op een jonge leeftijd aangeleerd. Hoe dan ook, kunst is en zal altijd een continu proces van ontwikkeling zijn.

Zijn werk komt voort uit de fusie tussen kunsthistorische meesterwerken en humoristische gedachten over zijn eigen creaties. Zijn eerste “fake” was een reproductie van een Andy Warhol kunstwerk. Hij maakte het schilderij zonder toevoegingen of tekenen van eigendom, maar was niet tevreden met het uiteindelijke resultaat, dus besloot hij erover te schrijven. De tekst was eenvoudig, direct en gebaseerd op een artikel dat hij had gelezen over vervalsingen in de kunstwereld. Het resultaat was verbluffend.

Zijn ‘Fake’ serie was de doorslaggever in zijn carrière en heeft hem de meeste erkenning bezorgd. Artistieke authenticiteit vandaag de dag is niet meer zo vanzelfsprekend. In een tijdperk van sociale media en fake nieuws stelt CB Hoyo authenticiteit van zekere kunstwerken op een humoristische wijze in vraag. Hij gebruikt hiervoor een arsenaal aan mediums en materialen, zoals acryl, olie of spuitverf. CB Hoyo wil zijn publiek eraan herinneren dat kunst een manier van expressie is, plezier hebben en dat het vreugde moet brengen.

In samenwerking met @Blackcod_official en @LDV_art verschijnt “It’s all relative” in Campo, gelegen op Vlaamsekaai 30, 2000 Antwerpen. Vol ambitie zet CB Hoyo zich op de kaart in Antwerpen met een private viewing op 13 april 2019 waar hij de dag zelf nog een special act gaat uitvoeren. De viewing wordt afgesloten met een afterparty waar Gentse dj Maxim Lany zal draaien. De “It’s all relative” zal geopend zijn voor het grote publiek van 13 april tot en met 28 april.

Op 9 mei opent CB Hoyo ook zijn eigen show, namelijk “This is not an artshow” in Biennal Venetië (Italië). De kunstwerken die hij gaat laten zien in Antwerpen maken deel uit van de serie, genoemd “Fake”. Hier zal hij de onderwerpen rondom authenticiteit en wat is echt en wat niet onderzoeken.

Website: www.cbhoyoart.com