Vorige week stelde Deep Bridge in de Shop in Antwerpen haar plannen voor. Eén van de allereerste voorstellingen van het ambitieuze nieuwe productiehuis is ‘Ridders van de ronde keukentafel’ naar het gelijknamige kinderboek van Mark Tijsmans.

Verrassend nieuws is dat Ludo Hellinx, die jaren zij aan zij met Mark Tijsmans in Flikken speelde, de rol van Merlijn op zich nemen en de twee ex-collega’s in deze show nu opnieuw herenigd zijn. Mark Tijsmans en Ludo Hellinx waren de enigen die in alle seizoenen van Flikken te zien waren. Toen na 10 jaar samenwerken het duo in Kinepolis een ster kreeg, namen ze afscheid met de woorden: ‘We zijn dankbaar, en koesteren dit, maar nu is het voor ons wel gedaan. Na vandaag bestaat het duo Jacobs-Pasmans niet meer. Voor ons stopt het hier echt.’
Sinds het stopzetten van de reeks in 2009 hebben Mark en Ludo niet meer samengewerkt. We zijn dus maar wat blij dat we vandaag dit bijzondere duo terug samen hebben gekregen, zij het dan onder een andere vorm.
Op het personage van Merlijn de tovenaar  na, zal de volledige cast uit kinderen en jong talent bestaan.
​Meer dan 150 enthousiaste jongens en meisjes namen enkele weken geleden deel aan de audities waarvan de volledige cast nu bekend gemaakt wordt:

– Kobe Verdonck (15) – Arthur
– Leonie Savaete (15) – Gwynevere
– Francis Geeraert (13) – Lancelot
– Mathias De Decker (16) – Gawain
– Quito Vanroose (13) – Parcifal
– Charlotte Boudry (18) – Isolde
– Thomas Servranckx (16) – Tristan
– Nolle De Kock (13) – Balin
– Remi De Smet (15) – Balan
– Tito Orlando (12) – Pellinore
– Kato Dumoulin (12) – Nimue
– Kyara Cabooter (14) – Morgana
– Mathieu Van Nieulande (15) – Kay

Het ensemble bestaat uit Fleur Vanparijs (13), Liesl De Kegel (13), Leeloo Love Gilbert (13), Lotte De Clerck (17), Rune Leysen (16), Camille Dhont (15), Zion Luts (12), Thibaud Dooms (15), Wannes Lacroix (14), Bas Bossaerts (17) en Quinten Hardonk (13).
‘Ridders van de ronde keukentafel’ is een volledig nieuwe creatie en zal tijdens de herfstvakantie van 2017 te zien zijn in theater ‘t Eilandje in Antwerpen.
​Meer info en speeldata op www.deepbridge.be.
MARK TIJSMANS

Mark is bij het grote publiek vooral bekend als televisie- en musicalacteur. Maar met 14 succesvolle jeugdboeken heeft hij ondertusen ook meer dan terecht zijn plekje verdiend tussen Vlaanderens grootste jeugdauteurs.
De voorbije jaren was Mark ook docent Drama aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Dus ook achter de schermen heeft hij zijn strepen al verdiend.
Maar nooit eerder werd één van Marks kinderboeken live op de planken gebracht. Dit is dan ook een droom die uitkomt.
SPEELDATA

Vanaf 29 oktober 2017
Theater ‘t Eilandje, Antwerpen