Carrefour lanceert een gerookte zalm van de Kwaliteitsketen Carrefour, die nog op de traditionele wijze gerookt wordt met 4 houtsoorten. Met deze keten voldoet Carrefour België aan de verwachtingen van de consument en gaat het actief op zoek naar authentieke kwaliteitsproducten, voor een correcte prijs.
Traditioneel gerookt
Voor de nieuwe kwaliteitsketen werkt Carrefour samen met Zalmhuis Steur, een familiebedrijf uit Monnickendam, een plaatsje enkele kilometers ten noorden van Amsterdam dat al een eeuw bekend staat om zijn visrokerijen. De producent rookt de zalm op traditionele wijze en voegt dus geen injecties toe met rookaroma’s en om te pekelen.
De fileerders controleren de zalm met het blote oog op scheuren, vlekjes of kneuzingen. Enkel de beste stukken worden met de hand gefileerd en dat weerspiegelt zich in de smaak. Nadien wordt de zalm droog gezouten, om zoveel mogelijk vocht te onttrekken en een intense smaak over te houden. Na zes uur wordt het zout weggespoeld en gaat de zalm de traditionele rookkast in, op 27°. Bij het traditioneel roken moet onder andere rekening gehouden worden met de weersomstandigheden. Niet alleen de rookwijze, maar ook het hout bepaalt de mooie rooksmaak. Carrefour’s producent gebruikt hiervoor een specifieke mengeling van 4 houtsoorten. Het rookproces in de traditionele kast kan meer dan 14 uur duren. Eens de zalm uit de rookkast mag, rijpt de vis nog 24 uur na in rijpingskasten waardoor de rooksmaak helemaal tot uiting komt. De zalm wordt versneden en vacuüm verpakt om alle smaak te bewaren.
Carrefour lanceert 4 referenties:
·         Longsliced zalmsneden 2 stuks, 5.50 euro/stuk
·         Gerookte zalm 4 sneden 140g, 8.25 euro/stuk
·         Gerookte zalm 8 sneden 300g, 16.45 euro/stuk
·         Gerookte zalmhaas (puur rugstuk) 150g, 9.25 euro/stuk
Zalm van de Kwaliteitsketen Carrefour
Voor de nieuwe gerookte zalm wordt de verse zalm van de Kwaliteitsketen Carrefour gebruikt. Deze zalm wordt gekweekt door viskwekers in de Noorse fjorden, met respect voor het milieu en voor de natuurlijke groei van de vis. Dankzij de evenwichtige voeding, die vrij is van Genetisch Gemanipuleerde Organismen, is de vis rijk aan omega 3 vetzuren.