Er zijn nieuwe referenties in de zuivel- en vis afdeling. Carrefour breidt haar aanbod uit met  twee nieuwe Kwaliteitsketens Carrefour: gerookte zalm uit Noorwegen en Belgische geitenkaas. De Kwaliteitsketen Carrefour biedt vele voordelen voor de producenten, de dieren, het milieu en de consument.
Met de Kwaliteitsketen Carrefour gaat de retailer bevoorrechte partnerschappen aan met lokale producenten tegen een eerlijke prijs. Het label stelt al een breed gamma voor (meer dan 600 producten) met respect voor het milieu in de afdelingen groenten en fruit, zuivel, charcuterie, slagerij en vis. Het aanbod breidt zich nu verder uit met de gerookte zalm en de geitenkaas van de Kwaliteitsketen Carrefour.

Gerookte zalm uit Noorwegen van de Kwaliteitsketen Carrefour
Gerookte zalm is zeer populair bij de consument en is het hele jaar door een gewild product. Consumenten die het product kopen, hebben wellicht een verandering opgemerkt. Het gamma gerookte zalm uit Noorwegen van de KKC vervangt immers het gamma van Carrefour.
Beter voor de dieren
De zalm van Kwaliteitsketen Carrefour krijgt een gecontroleerde voeding die afgestemd is op zijn natuurlijke behoeften. Deze is rijk aan omega 3 vetzuren en ggo-vrij. De zalm heeft dus een authentieke en verfijnde smaak. 
Beter voor het milieu
De zalm van Kwaliteitsketen Carrefour voldoet aan verschillende garanties voor duurzame aquacultuur: 
Voeding gegarandeerd ggo-vrij; 
Gekweekt zonder antibiotica
Beschikt over het ASC-label (duurzame visvangst)

Beter voor de consument
Carrefour is de eerste retailer die gebruik maakt van de blockchain-technologie om transparant te communiceren over de traceerbaarheid van haar producten. 
De blockchain betreft 4 referenties gerookte zalm van Kwaliteitsketen Carrefour : gesneden gerookte zalm (2, 4 of 8 sneden) en gerookt zalmhart. 
Door de QR-code op de verpakking te scannen, kan de consument het volledige traject van de gerookte zalm van de Kwaliteitsketen Carrefour volgen alvorens deze in de winkel ligt. Zo kan de consument achterhalen dat de gerookte zalm van de Kwaliteitsketen Carrefour gekweekt wordt in de Noorse Fjorden en vervolgens koud gerookt wordt op beukenhout in Nederland. Bovendien is zalm van Kwaliteitsketen Carrefour verkrijgbaar in nieuwe producten: gravlax-zalm, gerookte zalmreepjes, sashimi van zalm, zalm bellevue en de warmgestoofde zalm.  Met in totaal negen variaties is er zo voor elk wat wils.

De geitenkaas van Kwaliteitsketen Carrefour
De geitenkaas van Kwaliteitsketen Carrefour biedt ook vele voordelen. 

Beter voor de producent
Voor de Kwaliteitsketen Carrefour werkt de retailer samen met een fokker die gevestigd is in Impe en die is geselecteerd voor zijn knowhow en zijn inzet. Dit partnerschap garandeert de fokker een correcte en transparante vergoeding. De geitenkaas wordt vervolgens geproduceerd in een ambachtelijke kaasmakerij in Destelbergen.
Beter voor de dieren en het milieu
De geiten worden geboren en gekweekt op dezelfde boerderij en met respect voor het dierenwelzijn. Ze krijgen lokaal voeder dat gegarandeerd ggo-vrij (<0;9%) en soja-vrij is. Ze kunnen 120 dagen per jaar in open lucht grazen (buiten de lactatieperiode) en worden in open gebouwen grootgebracht. Deze criteria zijn vastgelegd in het lastenboek, worden gecontroleerd door een externe organisatie en zijn strenger dan de marktnormen. Zonnepanelen worden gebruikt om een deel van de elektriciteit in de kaasmakerij op te wekken.  Beter voor de consument De geitenkaas van Kwaliteitsketen Carrefour komt ook de consumenten ten goede. Deze 100% Belgische kaas heeft voor elk wat wils: consumenten kunnen kiezen tussen naturel, honing, kruiden en gerijpte geitenkaas. Deze kwaliteitsketen Carrefour garandeert ook de traceerbaarheid van het product van de producent tot aan de melkverwerking. Foto: www.carrefour.eu