De negende editie van Calamartes staat voor de deur: van 13 tot 17 maart is het weer al cultuur wat de klok slaat op de Stadscampus van UAntwerpen. Heel bewust kiezen de organiserende studenten er ook voor om de bewoners en alle partners uit de studentenwijk te betrekken bij het feest.
Veel volk, cultuur in alle mogelijke vormen en een sfeervolle spiegeltent (bekijk zeker de timelapse van de opbouw van de tent!) op een toplocatie: zie daar de ingrediënten die het kunstenfestival Calamartes al jaren tot een succes maken. Van maandag 13 tot en met vrijdag 17 maart staat de negende editie op de agenda. Cultuurminister Sven Gatz en Antwerps burgemeester Bart De Wever trappen het festival maandag om 14 uur op gang, na een stoet door de studentenbuurt. In die stoet stapt stadsdichter Maarten Inghels mee op: hij draagt voor tijdens de rondgang.
’s Avonds vindt de studentikoze opening plaats, waarna de activiteiten elkaar in sneltreinvaart afwisselen tot vrijdag. Passeren onder meer de revue: improvisatietheater, ballroom dansen, comedy en een jazzavond, maar ook een workshop sushi maken, een introductiesessie tot de Belgische wijnen en een cursus … bloemschikken.
Op woensdag 15 maart trekt Unifac, koepelvereniging van de studentenverenigingen op de Stadscampus en organisator van Calamartes, opnieuw de kaart van de buurt. In de ochtend worden de kinderen van enkele buurtscholen uitgenodigd voor een circusvoorstelling. Om 14 uur worden dan de bewoners van het nabijgelegen woonzorgcentrum verwacht op de immer leuke TD Pensionné.
Praktisch:
Maandag 13 maart, 14 uur: Officiële opening Calamartes, met Sven Gatz en Bart De Wever.
Locatie: Spiegeltent, Hof van Liere, Stadscampus UAntwerpen (Prinsstraat 13, 2000 Antwerpen).

De voorafgaande stoet door de studentenbuurt begint om 13.15 uur op het binnenplein van de Aula Rector Dhanis (Kleine Kauwenberg 14, 2000 Antwerpen).

Www.calamartes.be