Dinsdag 2 maart 20.00 – C Pam Zhang – Al wat goud op de bergen is.

C Pam Zhang is een Amerikaanse auteur. Al wat goud op de bergen is is haar debuutroman, die lovend werd ontvangen en genomineerd werd voor de Booker Prize 2020. Eind februari komt de Nederlandse vertaling uit. Barack Obama plaatste het boek in zijn lijst van favoriete boeken van het afgelopen jaar.
C Pam Zhang werd geboren in Peking, maar verhuisde naar de VS op vierjarige leeftijd. Ze woonde in 10 verschillende steden in vier verschillende landen en is nog steeds op zoek naar haar thuis. Al wat goud op de bergen is werd geïnspireerd door Zhang’s jeugd, waarin ze veel verhuisde en haar vader op tweeëntwintigjarige leeftijd verloor.

In Al wat goud op de bergen is vluchten twee kinderen door het Wilde Westen met het lijk van hun vader in een koffer tijdens de Amerikaanse goudkoorts .
Ba sterft gedurende de nacht, Ma was al verdwenen. De Chinees-Amerikaanse Lucy en Sam, twaalf en elf jaar, zijn plotseling alleen en op de vlucht. Ze laten het berooide, stoffige Amerikaanse mijnstadje achter zich en zwerven met het lichaam van hun vader door een meedogenloos landschap, bezaaid met gigantische buffelbotten, tijgerpootafdrukken en vol met onbetrouwbare bandieten, op zoek naar een plek om Ba te begraven en opnieuw te beginnen.

Al wat goud op de bergen is is een overweldigend avonturenverhaal dat de stereotypen van de klassieke western op zijn kop zet. Een onvergetelijk verhaal over het verlangen van een immigrantenkind naar een thuis, en een opmerkelijke roman over familieleden die door herinneringen en geheimen verbonden zijn.

Wanneer: Dinsdag 2 maart 20.00
Waar: Online via Zoom en op ons YouTube kanaal
Taal: Engels
Prijs: GRATIS
Registratie: http://bit.ly/CPamZhang

Foto: www.crossingborder.nl