Op de eerste 3 zondagvoormiddagen van augustus nodigt componist en violist Kevin Van Staeyen ondermeer Allred, het KAOS ensemble, Michaël Brijs en Michaël Vandebril met enkele gastmuzikanten uit. Geniet, steeds om 11 uur, van heerlijke klassieke klanken in park Sorghvliedt, onderaan de Belvedère.

Programma:

zondag 7 augustus: Allred met humours of Musick

Humours of Musick is opgebouwd rond de 4 emoties waar Thomas Mace in zijn Musick’s Monument over spreekt: sanguine (hoop, liefde), choleric (woede), melancholy (verdriet) en phlegmatic (kalm). Deze karakters vormen de basis voor de communicatie tussen muzikanten en publiek.

zondag 14 augustus: Michaël Vandenbril, Michaël Brijs en Wouter De Belder

Michaël Vandenbril komt met de muzikale ondersteuning van Michaël Brijs en Wouter De Belder een bloemlezing geven uit zijn beste werk met een kwinkslag naar het oude cultuurplek café Le Pays Perdu in Hoboken.

zondag 21 augustus: KAOS ensemble

Het muzikale repertoire van KAOS gaat van klassiek over chanson tot pop en weer terug. Deze mix van genres creëert een verfrissende context voor de klassieke werken en daagt het publiek uit om met andere oren te luisteren.

Districtsschepen Tom De Boeck: “Na enkele coronajaren, steken we een tandje bij op cultureel vlak. In de prachtige setting van park Sorghvliedt, voegen we na verschillende jaren van pop- en rockoptredens op Camping Louisa nu een nieuw repertoire toe. Liefhebbers van klassieke muziek kunnen hun hartje ophalen tijdens 3 zondagvoormiddagen in augustus voor een reeks klassieke concerten om van te smullen.”

 

Foto: Stad Antwerpen