Enkele jaren geleden zette de jonge Evgeni Bozhanov de pianowereld op zijn kop.
De eigenzinnige pianist wist internationale jury’s te bekoren met zijn unieke spel, en reeg de successen aan elkaar: 2e Prijs op de Koningin Elisabeth Wedstrijd (2010), 4e Prijs op de Internationale F. Chopin Wedstrijd (2010), 1ste Prijs op de A. Casagrande International Piano Competition (2008), 2e Prijs op de S. Richter International Piano Competition (2008),…
Inmiddels behoort hij tot de absolute wereldtop, en staat hij op de meest gerenommeerde podia ter wereld.

Zijn succesprestatie op het Chopin-concours in Warschau ging niet onopgemerkt voorbij, en ook zijn eerste CD-opname geheel gewijd aan werk van F. Chopin, bewijst dat Evgeni Bozhanov zich helemaal in zijn sas voelt in de wereld van de Poolse componist.

Op vrijdag 1 maart komt de Bulgaarse pianist met een uitzonderlijk programma naar Brussel: Chopin’s Piano Concerto No. 1 & Piano Concerto No. 2
De twee concerti omvatten zowat alles waar F. Chopin voor staat: poëzie, melancholie, virtuositeit, en adembenemend mooie lyrische passages.

Dat het hoogst uitzonderlijk is om deze twee concerti op één avond te beleven staat buiten kijf, en al helemaal in de versie waarin de begeleiding wordt gebracht door een strijkkwartet.

Het strijkkwartet wordt gevormd door muzikanten van wereldklasse, waaronder een 2e prijs op het P. Tchaikovsky Concours in Moskou: Alexander Buzlov (cello), maar ook Alissa Margulis (viool), Mona Verhas (viool), Leon Blekh (viool), en Semen Lebedyev (altviool).

Voor het reserveren van tickets en alle overige informatie kan u terecht op info@brusselschopindays.com