Na een buitengewoon recital door Vadym Kholodenko volgt binnenkort alweer het laatste concert van dit seizoen 2022-2023.
Gelukkig mag er worden gezegd dat er wordt afgesloten met een knaller van formaat wanneer het podium wordt geboden aan de Canadese pianovirtuoos Charles Richard-Hamelin.

Ook hij stelt een programma voor dat geheel in het teken staat van Frédéric Chopin; een componist met wie de pianist onlosmakelijk is verbonden sinds zijn 2de Prijs op de Internationale Wedstrijd F. Chopin in Warschau in 2015, waar hij eveneens de prestigieuze ‘Krystian Zimerman’ prijs won voor zijn interpretatie van Chopins Pianosonate.
Ook op de Internationale Pianowedstrijd van Montréal en de Internationale Pianowedstrijd van Seoul won hij respectievelijk een tweede en derde prijs, en sindsdien speelt de nog jonge pianist zowat over de hele wereld.
Hij maakte zijn opwachting op festivals als La Roque d’Anthéron, het ‘Chopin and his Europe’ Festival in Polen, speelde met tientallen orkesten en werkte samen met befaamde dirigenten als Kent Nagano, Vasily Petrenko of Antoni Wit.
Er staan op dit moment tien cd’s op zijn actief, waarvan maar liefst de helft geheel zijn opgedragen aan Frédéric Chopin.
Het mag dan ook niet verbazen dat hij de ideale pianist is om een punt te zetten achter dit bijzondere seizoen.

Het is op vrijdag 26 mei dat hij naar Brussel komt en dit met een meer dan prachtig programma.
Hij koos ervoor om zijn eerste noten te wijden aan de meeslepende 2 Nocturnes, Op. 27, gevolgd door de dramatische en virtuoze Pianosonate Nr. 2, Op. 35
De vierdelige sonate wordt beschouwd als één van de hoogtepunten uit de pianoliteratuur, en is ook wel bekend als de ‘sonate funèbre’ door zijn treurmars in het derde deel.

Na de pauze volgt een opus die al even niet meer te horen was op de Brussels Chopin Days: de 24 Preludes, Op. 28.
De 24 korte werken die Chopin schreef in de 24 verschillende toonsoorten omvatten zowat alles waar de componist voor staat: poëzie, hartstocht, nostalgie en virtuositeit.
Charles Richard-Hamelin is dan ook de gedroomde pianist om dit huzarenstukje in Brussel te presenteren.

Dit mag u echt niet missen.

Voor informatie en reservaties: info@brusselschopindays.com en/ofwww.brusselschopindays.com