In Brussel. Mijmeringen over mijn stad staat Luckas Vander Taelen stil bij de toestand van Brussel, de stad waar hij van houdt en die aan een razend tempo verandert. Van een wat saaie en verouderende stad in de jaren tachtig tot de exploderende metropool van 2019: Brussel is de meest diverse stad ter wereld geworden met een nooit geziene bevolkingsgroei.
 
Vander Taelen wandelt en fietst door zijn buurt en andere stadsdelen die hem dierbaar zijn en mijmert over verleden, heden en toekomst. De onloochenbare dynamiek eigen aan de verjonging van de stadsbevolking, wat tot een ware aardverschuiving leidde bij de laatste verkiezingen, biedt volgens hem grote kansen. Om die niet te missen, blijft het echter noodzakelijk om het ook over de samenlevingsproblemen te hebben die onvermijdelijk opduiken als groeipijnen in een superdiverse grootstad.
 
Zijn eigen overpeinzingen toetst Vander Taelen af bij een aantal wijze generatiegenoten. Samen praten ze over de toekomst van de boeiendste stad van dit land.
 
Luckas Vander Taelen werkte als tv-regisseur voor het legendarische Strip-Tease en maakte de documentairereeksen De Laatste Getuigen en Arm Wallonië.  Hij is columnist voor De Tijd.  Eerder verschenen Berichten uit Brussel, De Laatste Getuigen, Brussel!, De tijdbom tikt verder, De Grote Verwarring, Mijn gedacht en Het kostuum van mijn vader.

Brussel. De stad waar ik van hou is een uitgave van Houtekiet. ISBN 9789089247889. Prijs  € 21,99.