Prix Goncourt du premier roman 2018
Prix Première 2018
Prix Régine Deforges du premier roman 2018
Genomineerd voor de Prix Médicis 2018

In deze vlijmscherpe roman wisselt Mahir Guven diepgang af met bijtende humor. Het resultaat is een aangrijpend verhaal over een Frans-Syrisch gezin, waarvan de vader en zijn twee zoons zich proberen staande te houden in een maatschappij die hun weinig kansen biedt.
 
Broer is Uber-taxichauffeur in Parijs. Hij maakt dagen van elf uur, waarin hij niets anders te doen heeft dan malen over zijn leven en de wereld om hem heen. Zijn jongere broer, broertje, is enkele maanden eerder vertrokken naar Syrië om als verpleger in een ziekenhuis te gaan werken. Sindsdien is er niets meer van hem vernomen. De radiostilte maakt zijn vader en grote broer nerveus en de vraag blijft knagen: waarom is hij vertrokken?
Dan staat broertje ineens voor de deur.
 
‘Met Grand frère heeft Guven zich in één klap op de kaart gezet. Een huzarenstuk.’ – Le Figaro
‘In zijn sensationele, beeldend geschreven debuut vertelt Guven over de maatschappij van binnenuit, die ten prooi valt aan Uber-isatie en terrorisme.’ –  Le Courrier de l’Atlas
‘Niet alleen treffend en verhelderend, maar ook met humor geschreven.’ – L’Obs
 
Mahir Guven (1986) is van Turks-Koerdische komaf en werd in Nantes als stateloze vluchteling geboren. Hij groeide afwisselend in de stad en op het platteland op en werkt in de regio Parijs. Broer is zijn eerste roman, waarmee hij onder andere de Prix Goncourt du premier roman 2018 won.
 
Oorspronkelijke titel Grand frère • oorspronkelijke uitgever Philippe Rey • vertaling Carolien Steenbergen • omslagontwerp Marry van Baar • verschijnt 14 mei

Softcover; 240 pagina’s.

Auteur: Mahir Guven
Titel: Broer
Uitgeverij: Atlas Contact
ISBN: 978 90 263 4631 6
Thema: roman
Prijs: € 20,99