De BRAFA kunst- en antiekbeurs, die plaatsvond van 26 januari tot 2 februari 2020 in Brussel, kwam dit jaar met een opmerkelijke actie.  Om de 65ste editie van de beurs te vieren, werd een veiling georganiseerd waarbij vijf segmenten van de Berlijnse muur te koop werden aangeboden. De opbrengst daarvan gaat rechtstreeks naar vijf goede doelen, waarvan Museum Kunst & Geschiedenis er één is. Het segment dat geveild werd voor het museum bracht 64.000€ op.

Het bedrag zal door Museum Kunst & Geschiedenis gebruikt worden voor de realisatie van twee belangrijke projecten.

Zaal precolumbiaanse mummies
De eerste realisatie is een zaal gewijd aan de precolumbiaanse mummies die het Museum Kunt & Geschiedenis in bezit heeft en het onderzoek dat daar werd naar gevoerd. De bekendste van deze mummies is zonder twijfel degene die model stond voor ‘Rascar Capac’, het gevreesde personage uit het Kuifje-album ‘Zeven Kristallen Bollen’. Voor dit personage vond striptekenaar Hergé inspiratie in het Museum Kunst & Geschiedenis.
Deze zaal is voorzien voor eind 2020.

Wintertuin ‘Cousin’ van Victor Horta  
Het museum beschikt over een prachtige wintertuin, afkomstig uit de woning van de Brusselse advocaat Jean Cousin en ontworpen door de befaamde Belgische architect Victor Horta. Na restauratie van deze wintertuin zal deze opgesteld worden in een nieuwe zaal gewijd aan de Belgische art nouveau en art deco, voorzien in 2022.

Foto: www.kmgk.be