Toen Jaro De Bruyne (42) in mei 2021 onverwacht overleed, ging er een schokgolf door het verenigingsleven van heel Kalmthout en omstreken. In 2019 werd Jaro nog uitgeroepen tot Kalmthouts supervrijwilliger, omdat hij voor iedereen en elke vereniging onvoorwaardelijk klaar stond om de handen uit de mouwen te steken. Affiches rondbrengen op zijn fiets, meehelpen tijdens de Straatfeesten of de veldritten op de Bosduin deed hij met plezier. Ook bij het 100-koppige team van Arboretum Kalmthout, waar de goedgezinde Jaro op woensdagen de tuin netjes onderhield, was hij erg geliefd.
 
Arboretum Kalmthout eert hem komende zaterdag postuum met de kerselaarcultivar Prunus serrula ‘Jaro’ op een mooie plek tussen de plantencollectie van het arboretum.
 
Conservator-directeur Abraham Rammeloo, burgemeester van Kalmthout Lukas Jacobs en de heer Louis van den Buijs, zullen namens de ‘Bedankt Jaro’ werkgroep een woord van dank en herinnering brengen. De medewerkers van Arboretum Kalmthout, de familie van Jaro De Bruyne en de vertegenwoordigers van de verenigingen waar Jaro actief was, zijn in beperkte kring uitgenodigd.

Wanneer
Zaterdag 27 november 2021 om 15.30 uur

Waar
Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout, België
COVID-19: Arboretum Kalmthout neemt veiligheidsmaatregelen, lees de FAQ-vragen op onze website. Het dragen van een mondmasker is verplicht bij de boomplanting, elders in de tuin niet op voorwaarde dat de social distancing regels gerespecteerd worden.

Programma
15.00 uur
Wandeling naar de plek van de boomplanting (rode tuin-Gloriëtte)
15.30 uur
Welkom en toespraken

Abraham Rammeloo (conservator-directeur), Marleen Van der Vloedt (namens de familie), Lukas Jacobs (burgemeester Kalmthout), Louis van den Buijs (namens werkgroep ‘Bedankt Jaro’)
15.45 uur
Boomplanting en fotomoment
16.00 uur
Drankje in de tuin (warm appelsap bij de vuurkorven)

Foto: Vrijwilliger Jaro De Bruyne genoot van zijn vaste woensdagen in de arboretumtuin, waar hij steevast bergen werk verzette en voor netheid van de borders en de paden zorgde. Een praatje met bezoekers en collega’s hoorde er ook bij. Copyright: Arboretum Kalmthout