De zevende dag van de Boekenbeurs 2019 stond met Storysign in het teken stilte en inclusie. 
Lezen is een familiegebeurtenis die niet alleen gezellig is en de banden tussen kinderen en (groot)ouders aanhaalt, maar die ook erg belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Storysign zet zich daarom in om ook voor dove en slechthorende kinderen technologie te voorzien die zo’n inclusief voorleesmoment mogelijk maakt. 

Vandaag organiseerden ze samen met Studio 100 en de Nachtwacht een voorleessessie in de Boek-O-Drôme, die voor de gelegenheid helemaal werd omgetoverd tot een gezellige leeshoek. Twee keer 40 kinderen lieten zich door de cast gidsen doorheen de Tini-boekjes. Meer informatie over de app Storysign vind je op de Boekenbeursblog.
Daarnaast verwachten we maar liefst 500 bezoekers voor de lezing van Nederlander Geert Mak in Hal 4XL: zijn nieuwe boek Grote verwachtingen – In Europa 1999-2019 beschrijft en duidt de eerste twee decennia van deze eeuw.

Morgen, donderdag, is er de tweede nocturne. Die staat ditmaal in het teken van de ‘Nacht van de Kennis’. Innovatie in het onderwijs, politici en cartoons, Citizen Science i.s.m. EOS en nog veel meer. Daarnaast komt Jan De Smet van De Nieuwe Snaar zijn boek signeren en komen lagere en middelbare scholen langs voor de Boek’n’Toer: leerlingen verkennen de Boekenbeurs onder begeleiding van hun leerkrachten. 

Vlot naar de Boekenbeurs? Bezoek www.slimnaardeboekenbeurs.be en www.slimnaarantwerpen.be.
Wees als eerste op de hoogte met de Boekenbeursblog op www.boekenbeurs.be/boekenbeursblog.