De internationale brownie dag kan je maar op één manier vieren: met heel veel verse brownies. Verwarm je oven voor, haal je keukengerief uit de kasten en let’s get baking. Door deze heerlijke blondies met witte chocolade en pecannoten ruikt jouw huis in no time naar een lekker warme bakkerij. Laat die koude winterdagen maar komen! 

INGREDIËNTEN VOOR 6 personen

75 g
roomboter
400 g
witte chocolade
3
eieren
90 g
suiker
2 tl
vanille extract
200 g
zelfrijzend bakmeel
100 g
pecannoten

BEREIDING

Verwarm de oven alvast voor op 175°C. In een grote mengkom zeef je het zelfrijzende bakmeel en voeg je de suiker en vanille extract toe. Roer door elkaar met een lepel. Haal de handmixer erbij en voeg de eieren een per een toe terwijl je blijft mixen. Laat het vervolgens even rusten. 

Snijd al 300 g van de chocolade fijn en smelt het samen met de roomboter in een steelpannetje op een heel laag vuur. Blijf er goed bij en roer regelmatig, als witte chocolade te warm wordt gaat het hard worden en kan je het niet meer gebruiken. Hak de overige 100 g witte chocolade in stukjes en bewaar in een kommetje voor later. 

Giet de gesmolten chocolade bij het eiermengsel en mix door elkaar. Snijd wat pecannoten in stukjes en voeg ze erbij, maar houd een paar pecannoten over voor de dressering. De overige chocolade stukjes mag je er nu ook bij lepelen. Bekleed een bakschaal met wat bakpapier en giet het browniemengsel er in. Werk af met de hele pecannoten en zet dan in de oven.

Bak de brownies voor zo’n 25 minuten. Haal de ovenschaal uit de oven en laat de brownies eerst volledig afkoelen. Tot slot snijd je ze in gelijke vierkantjes. 

Foto: www.ambiance.be