Met Zoutelande scoorden BLØF en Geike Arnaert een immense hit. Sindsdien gaat het hard voor de Zeeuwse band, ook in Vlaanderen. Na een waanzinnig jaar met spetterende shows in onder meer de Lotto Arena, de AB en op TW Classic, komen ze dit jaar terug met een intieme clubtour. Op vrijdag 12 juni staat BLØF voor een tweede keer in De Roma. Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 7 februari 10u via www.deroma.be, 03 600 16 60, Fnac en Fatkat Records.

Zelden is er een nummer gemaakt dat vanaf de eerste noot zoveel emoties oproept als Zoutelande. Met de onwaarschijnlijke hit (24 miljoen views op YouTube), intussen meer dan twee jaar oud, deden BLØF en Geike Arnaert de landsgrenzen tussen België en Nederland vervagen. Het bloedmooie nummer spreekt een collectief bewustzijn aan dat niemand onberoerd laat. Een pareltje van een intense schoonheid dat we met z’n allen omarmen als was het ons eigen kind.

Zoutelande betekende voor BLØF, al meer dan twee decennia één van Nederlands populairste bands, ook de definitieve doorbraak in Vlaanderen. Wekenlang stond het nummer op de eerste plaats van zowat alle hitlijsten, met als apotheose de MIA-award voor Hit Van Het Jaar. 

Dit jaar zet de Zeeuwse band haar succes verder met een intieme clubtour. Voor hun jongste plaat Aan, het twaalfde studioalbum van BLØF, werkten ze samen met de producers van Typhoon en Rita Zipora. Het zorgde voor een nieuw geluid, waarin soul- en hiphopinvloeden nooit ver weg zijn. Tel daar een mengeling aan strijkers, blazers, beats en songteksten bij die altijd weten te raken, en we zijn vertrokken voor een onvergetelijke show van één van dé topbands uit de Lage Landen.

Foto & video: www.deroma.be