De historische zalen van het Stadhuis van Brussel baden in bloemen en vruchten. Vanaf vandaag kunnen bezoekers er terecht voor Flowertime, de tweejaarlijkse bloemenexpo die het kloppende hart van Brussel letterlijk en figuurlijk opfleurt. De creaties van meer dan twintig Belgische topfloristen zijn nog tot en met 15 augustus te bewonderen.
Bloemen en vruchten
Het thema van deze derde editie van Flowertime is bloemen en vruchten. Grote namen zoals Tom Nackaerts, Mark Colle, Ness Klorofyl en Chantal Post, gingen ermee aan de slag om de zalen van het Brusselse Stadhuis, die tijdens Flowertime uitzonderlijk te bezichtigen zijn, om te toveren tot een waar bloemenparadijs met een fruitige toets.
Tapijtjes op de Grote Markt
Ook de Grote Markt geurt de komende dagen naar bloemen en vruchten. Tientallen jongeren legden er deze voormiddag drie bloemen- en groententapijtjes aan. Ze werden daarbij geholpen door het team van de vzw Bloementapijt van Brussel die hiermee de traditie van het leggen van bloementapijten wil doorgeven aan de volgende generatie.
De tapijtjes zijn nog tot en met dinsdag 15 augustus gratis te bezichtigen.
Praktische informatie
Flowertime & Flowernights: op 12, 13, 14 en 15 augustus 2017
Gewoon expobezoek
De tentoonstelling is toegankelijk van 10u tot 22u (laatste toegang om 21u30).
Tarief: 7 euro (vrije toegang tot de Grote Markt). Verkoop: online via www.flowertime.be en de dag zelf aan de kassa.
Flowernights
Van 19u30 tot 22u (laatste toegang om 21u), nocturne met een floraal degustatiemenu van Mastercook Claude Pohlig.
Tarief: 35 euro. Verkoop: enkel online via www.flowertime.be.