Op donderdag 23 maart bezoekt een groep mensen met een visuele beperking van vzw De Markgrave op bezoek bij de afdeling bakkerij van provinciaal instituut PIVA. Ze leren daar rozijnenbrood bakken. Dit doen ze samen met leerlingen uit het vijfde jaar van de technische afdeling brood en banket. Inga Verhaert, gedeputeerde voor onderwijs: “Het is een leerrijke ervaring voor de leerlingen én de bezoekers. Hun sociale vaardigheden worden gestimuleerd en tijdens de activiteit denken leerlingen op een compleet nieuwe manier over het bakproces na. Samen iets bakken wanneer je geen dingen kan demonstreren zal voor de leerlingen een nieuwe ervaring zijn.”

De twee groepen hebben elkaar al leren kennen op 17 maart. Toen gingen de leerlingen van 5e Technisch Bakkerij al op stap met de mensen van activiteitencentrum De Markgrave. In de voormiddag maakten ze een wandeling naar het theaterplein en gingen er iets drinken in een gezellig cafeetje, daarna bezochten ze de boerenmarkt op de parking van de Desguinlei en sloten ze de dag af met koffie en koekjes op het PIVA. Het was voor enkelen een emotioneel afscheid, maar ze zien elkaar dus op 23 maart alweer terug.
Het activiteitencentrum De Markgrave ondersteunt mensen met een visuele beperking zodat ze zo zelfstandig mogelijk kunnen leven. Zo biedt het centrum bijvoorbeeld een activiteitenprogramma aan op maat en met de nodige ondersteuning.
De lessen vinden plaats in het provinciaal instituut PIVA van 9.00 tot 11.50 uur en van 13.00 tot 16.00 uur.