Blanco, specialist in spoelbakken en keukenkranen, verrast ons elk jaar weer met nieuwe designs en innovatieve producten. Dit zal in 2018 niet anders zijn. Met de BLANCO CRONOS XL 8 gaan ze voor een authentieke rustieke stijl in een modern stalen jasje, de BLANCO SOLENTA-S Senso toont wat sensortechnologie anno 2018 allemaal kan en bij de BLANCO COLLECTIS 6 S, met zijn verplaatsbare afvalbakje, draagt Blanco ergonomie hoog in het vaandel.
Sensortechnologie met grote S
Met zijn BLANCO SOLENTA-S Senso bewijst Blanco dat ze ver staan op gebied van sensortechnologie in keukens. Of wat dacht je van het aan- en uitzetten van je kraan zònder enig contact, terwijl je tegelijkertijd een glas water drinkt of een bord pasta klaarmaakt voor je kinderen? De afstand tussen de sensor en de spoelbak is op een optimale manier gedefinieerd om zo comfortabel mogelijk gebruikt te kunnen worden én om te vermijden dat er onbedoeld water uit de kraan komt. Concreet is de sensor gevoelig vanaf een afstand van 6 centimeter. Na 90 seconden stopt de kraan vanzelf, ook als je ze handmatig hebt opengedraaid, want dat kan uiteraard ook. Verkrijgbaar in chroom en edelstaal finish UltraResist. Deze laatste afwerking is heel onderhoudsvriendelijk en minder gevoelig aan vingerafdrukken dan de versie in chroom.
Ergonomie in de keuken
De BLANCO SOLENTA A-S Senso heeft een uittrekbare en dus beweegbare sproeikop met twee verschillende straalsoorten, die het mogelijk maakt vanuit dezelfde positie (in) de spoelbak te spoelen. Daarnaast heeft Blanco met BLANCO COLLECTIS 6 S een spoelbak ontworpen waarin een afvalbakje past dat volledig gebruikt kan worden om organisch afval in te deponeren. Dit hoogwaardig afvalbakje uit kunststof heeft een inhoud van 3 liter en kan geledigd worden in de groene bak of op de composthoop, maar er is ook plaats voor voorzien in de kast onder de spoelbak, in de afvalsorteringssystemen (15 of 30 liter, met verschillende compartimenten) van Blanco Select en Blanco Flexon II. Niet alleen ergonomisch verantwoord, maar ook zeer hygiënisch. Bovendien kan je dankzij dit afvalbakje efficiënt en flexibel werken. De schillen of ander afval van fruit of groenten kunnen in één keer van de snijplank in het afvalbakje worden geschoven. Van comfort gesproken! De BLANCO COLLECTIS 6 S spoelbak is verkrijgbaar in 10 tijdloze kleuren, van antraciet tot en met alumetallic. Gemaakt in Silgranit PuraDur, dat bestaat uit sterk graniet. Silgranit PuraDur is heel eenvoudig te reinigen, is onderhoudsvriendelijk, zuur- en krasbestendig en hittebestendig tot en met 280 °C.
Rustiek, maar modern
Meer en meer mensen, of ze nu op het platteland of in de stad wonen, willen de natuur in huis. Met de BLANCO CRONOS XL 8 haal je de natuur alvast naar je keuken. Deze spoelbak in roestvrij staal past perfect in dit plaatje. Het silhouet doet denken aan de traditionele spoelbakken in keramiek, die je terugvindt in plattelandswoningen met een rustieke stijl. Maar Blanco deed het allemaal een modern jasje aan. Rustiek, maar modern. Puur. De hoogte van de voorkant van de BLANCO CRONOS kan individueel worden aangepast (tussen de 200 en 291 mm).
De spoelbak is uitgerust met het innovatieve InFino® afloopsysteem en is beschikbaar voor klassieke inbouw, vlakbouw- of onderbouwmontage.
Richtprijzen:
BLANCO CRONOS XL 8: vanaf 1.612 euro
BLANCO COLLECTIS 6 S: 608 euro
BLANCO SOLENTA-S Senso: vanaf 996 euro