Bistro Evarist, het beste eethuis van Lier, heeft de Corona-crisis van dichtbij meegemaakt  en meteen ook aangevochten. De twee eigenaars gingen ‘back to the roots’ en hebben in de eigen gemeente als hulpverlener gefungeerd.

In 2018 namen Silke en Johan de horecazaak op de kruising van de wijken ‘het Looks’ en ‘de Berlarij’ over. Ze gingen voor kwaliteit binnen een huiselijke en familiale sfeer. Het werd een bistro op grootvaders wijze voor iedereen, die iets gezellig wou komen drinken of genieten van een lunch & diner in het prachtige Lier.
Alles liep op wieltjes met vele en trouwe klanten, tot Corona een stok in de wielen stak.

Corona bracht hen terug naar de roots

Van dag op dag moesten ze de deuren sluiten. Er waren geen inkomsten meer en take-away-maaltijden waren geen optie, gezien ze steeds garant staan voor verse gerechten.

In een niet zo ver verleden waren Johan en Silke hulpverleners en vrij snel werd duidelijk dat er heel wat mensen hulp konden gebruiken: boodschappen, wandelen met de hond,…niets was te veel voor hen. De missie van Bistro Evarist (klanten laten thuisvoelen in een huiselijke en familiale sfeer) werd omgebogen naar hulp bieden aan iedereen die er nood aan had.

De afgelopen maanden hebben ze kosteloos iedereen geholpen die geholpen moest worden. En daar kijken ze zelf trots op terug.

De nieuwe deadline: 8 juni

De Veiligheidsraad gaf vorige week groen licht voor de horecazaken, om opnieuw te openen onder strikte maatregelen. Een verademing voor beide zaakvoerders, want Bistro Evarist is hun kindje waar ze graag voor zorgen. Al gaf deze deadline wel de nodige problemen

8 juni zal 12 juni worden, met aangepaste indeling

De keuze om op te schuiven was ook snel gemaakt, want ze staan voor kwaliteit en versheid. Daarom gaan ze pas open op vrijdag 12 juni. De leveranciers konden niet alle producten op 8 juni leveren, dat geeft hen ook extra tijd om de nieuwe indeling (16 plaatsen binnen, 16 op het terras) te optimaliseren.

Reserveren is niet verplicht, wel aan te raden wegens de COVID-19-richtlijnen. Via www.bistro-evarist.be  kan je makkelijk en snel reserveren.

Vanaf vrijdag 12 juni 2020 bouwen Johan en Silke opnieuw aan Bistro Evarist, waar ze jullie met veel plezier zullen ontvangen.

Foto’s:

Agere