Als duurzaam en verantwoordelijk bedrijf heeft Carrefour beslist om alleen nog fair trade cacao in haar gebak te gebruiken. Deze beslissing heeft betrekking op alle patisserie en decoraties die chocolade bevatten. Al deze producten worden in België bereid.

Carrefour breidt haar eerlijk assortiment uit
Carrefour is sinds lange tijd een verantwoordelijk bedrijf dat aan haar klanten producten uit de eerlijke handel aanbiedt: koffie, fruit, schoolmateriaal, … Er zijn tal van fair trade producten beschikbaar in de Carrefour winkels. Nu is het de beurt aan de patisserie bij Carrefour. Goed nieuws voor de lekkerbekken.

Verschillende taarten en gebakjes komen in aanmerking
Uit het klassieke Carrefour assortiment zullen er twintig desserts voortaan bereid worden met fair trade cacao, zoals de eclairs, het chocolademoussegebak, Zwartewoudtaart, … Daarnaast zullen ook een tiental referenties voor de feesten met fair trade cacao bereid worden.

Respect- en kwaliteitsvolle producten tegen dezelfde prijs
De fair trade cacao is van West-Afrikaanse oorsprong. Op basis van het jaarlijks volume van chocolade dat door Carrefour gebruikt wordt, komt het equivalent in cacaobonen neer op meer dan 100 ton. Carrefour zou dus zo rechtstreeks bijdragen aan duurzame landbouw op meer dan 52 hectare, ofwel 56 000 cacaobomen. Door de verkoop van producten uit de eerlijke handel garandeert Carrefour de producenten van West-Afrika een eerlijk loon en een opleiding, en dit zonder prijsstijging van haar patisserie.