Van 26 september tot en met 4 oktober loopt Open Ateliers 2020. Meer dan 50 kunstenaars tonen hun werk in een overzichtstentoonstelling in het Zuiderpershuis. De expo brengt verschillende kunstdisciplines samen. Geïnteresseerd om meer werk van een kunstenaar te ontdekken? Bezoek dan zijn of haar atelier en sla er een praatje met de kunstenaar.
 
Open Ateliers geeft kunstenaars de kans om hun werk te tonen in hun eigen atelier. Het ideale vertrekpunt voor Open Ateliers is de overzichtstentoonstelling in het Zuiderpershuis. Op basis van de werken in deze expo kiezen kunstliefhebbers welke ateliers ze later graag bezoeken. Omwille van corona moet er tijdens deze editie van Open Ateliers vooraf een afspraak gemaakt worden met de kunstenaar.
 
Femke Meeusen, districtsschepen voor cultuur, raadt iedereen aan om op basis van de overzichtstentoonstelling een programma op maat samen te stellen: “Maak in het Zuiderpershuis kennis met verschillende kunstvormen en -stijlen; van schilderen, fotografie en beeldhouwwerk tot juweelontwerp en multimedia. De kunstenaars stellen hun eigen atelier open na afspraak per telefoon of mail. Zo kunnen de kunstenaars alle geïnteresseerden steeds een ‘corona-proof’ bezoekje garanderen. Ze zorgen er graag voor dat elke rondleiding op een veilige, aangename manier verloopt.”
 
Op de website van Open Ateliers staan de contactgegevens van de deelnemende kunstenaars. De ateliers zijn verspreid over heel district Antwerpen. Geïnteresseerden die liever een gedrukt exemplaar met alle contactgegevens hebben, kunnen een gratis brochure meenemen op de overzichtstentoonstelling in het Zuiderpershuis.
 
Praktisch
·         Open Ateliers
·         26 september tot en met 4 oktober
·         11 tot 18 uur
·         Zuiderpershuis (Waalsekaai 14, Antwerpen-Zuid)
·         gratis
·         www.openateliers.be
Open Ateliers is een organisatie van het district Antwerpen, de cultuurraad district Antwerpen en Anne Marie Parys. Met dank aan de deelnemende kunstenaars en het Zuiderpershuis.

Foto & info: www.openateliers.be