Taylor Jenkins Reid baseerde het verhaal op dat van Fleetwood Mac en Stevie Nicks. Daisy Jones, met haar hese stem en zwoele uiterlijk droomt er eind jaren zestig in LA van een beroemde zangeres te worden. Ze ontmoet Billy Dunne de frontman van de opkomende rockband The Six. De vonken vliegen er van af en hun eerste hit slaat in als een bom. Billy’s vrouw Camila wil dat hij het hoofd koel houdt; ze is zich bewust van de chemie tussen haar man en Daisy, maar hun huwelijk en gezin staan voorop. Die romantiek is niets voor de coole toetseniste Karen, die alles opzijschuift voor haar carrière, in een tijd die daar nog niet rijp voor is.
 
Daisy Jones & The Six is een aanstekelijke roman over de opkomst en ondergang van een band.
Tijdschrift Vogue schaarde de roman al in het rijtje Best New Books 2019 en schreef: ‘Deels onthullende celebritymemoires, deels A Star is Born. Wees gewaarschuwd: je leest het in één nacht uit.’
 
Ook wordt het boek verfilmd als dertiendelige serie, geproduceerd door Reese Witherspoon in samenwerking met Amazon Studios.
 
Taylor Jenkins Reed is fulltime televisie- en filmscenarioschrijver. Daarnaast heeft ze zes romans geschreven, waarvan Daisy Jones & The Six de meest recente is. Ze woont in Los Angeles.
 
Daisy Jones & The Six verschijnt 11 oktober 2019 * ca. €21,99 * paperback * ca. 352 pagina’s * ISBN 978 90 263 4924 9 * NUR 302 * oorspronkelijke titel Daisy Jones & The Six * oorspronkelijke uitgever Ballantine * omslagontwerp Bij Barbara * e-book ca. €12,99 * ISBN 978 90 263 4925 6.

Foto: Ambo/Anthos