Cine 2.   14u00.                               Cine 2.    16u30.                            Cine 3.     18u00

Cutterhead                                        Go Home.                                      International shorts

     

Cine 2   16u30.      Go Home     Luna Gualano  

Die rechtse rakkers toch! Enrico is een van die jongens die helemaal in het zwart gekleed gaan, met gemillimeterd haar, een Keltisch kruis om de hals en een rechterarm die voortdurend spontaan naar boven gaat … Met veel overgave staat hij samen met zijn makkers voor de deuren van een asielcentrum zijn stem hees te schreeuwen, uit protest tegen de al te luxueuze behandeling die al die migranten te beurt valt. De zwarthemden houden wel van een potje amok, maar bij een handgemeen met tegenbetogers verschijnen er opeens zombies op het toneel, die zich meteen razendsnel een weg door de meute bijten. De kranige Enrico kiest eieren voor zijn geld en zoekt zijn toevlucht in het asielcentrum, waar hij zonder boe of bah wordt opgevangen door zijn gekleurde medemensen. Zullen ze samen front vormen tegen de ziedende zombies?

Het Italiaanse GO HOME, een soort AMERICAN HISTORY X voor het derde millennium, combineert de rauwe energie van een zombiefilm met de politieke relevantie van een sociaal verantwoord drama. Deze moordend efficiënte en razend actuele oproep tegen intolerantie en vreemdelingenhaat werd gedraaid op één enkele locatie en met vinnig camerawerk.

Cine 1.     18u30.                               Cine 2.      19u00.                       Cine 1.        20u30

The Beach Bum.                               Believer.                                       Little Monsters

    

Cine 3.   20u00.                                 Cine 2.     21u30.                      Cine 1.      22u30

La Mariée et Les Morts                     Aurora.                                      Terminal

Vivants

     

Cine 1.   22u30.      Terminal.     Vaughn Stein

Een blonde jonge vrouw (als dat geen veeg teken is!) wil in de gunst komen bij Mr. Franklin, een mysterieuze man die een handeltje heeft in moorden op bestelling. Haar eerste opdracht is het schaduwen van een stel louche huurmoordenaars, waarvan ze de jongste meteen om haar vinger windt door hem eens diep in de ogen te kijken. Intussen klust ze bij (of is het een dekmantel?) als serveerster in een stationsbuffet, waar ze in gesprek raakt met een leraar die niet lang meer te gaan heeft. En wie is in godsnaam die foeilelijke straatveger die overal ongevraagd opduikt om goedkope levensfilosofietjes te debiteren?

TERMINAL is de eerste lange speelfilm van Vaughn Stein, die het vak leerde op de set van producties als OUR KIND OF TRAITOR, WORLD WAR Z en SHERLOCK HOLMES. Voor zijn debuut, een neonoirthriller met een oogverblindende vormgeving, kon hij meteen een mooie cast verzamelen. Margot Robbie (SUICIDE SQUAD) is de feliene femme fatale, Simon Pegg (MISSION: IMPOSSIBLE – FALLOUT) de levensmoeë leraar en Max Irons (CROOKED HOUSE) een van de koele killers. Let ook op Mike Myers, onsterfelijk sinds de AUSTIN POWERS-trilogie, in een dubieuze dubbelrol.