Cine 2.    14u00.                          Cine 1     16u30.                             Cine 2.      16u30.

Chasing Dragon.                         Killer Weekend.                            Dreamland

    

Dreamland. Cine 2.  16u30.    – Bruce McDonald

Nadat een legendarische jazztrompettist hem een loer draaide, stuurt de sadistische bendeleider Hercules de koelbloedige Johnny op moordmissie. Hij moet hem de pink van de virtuoos brengen voor de man zijn kunstjes ten beste kan geven op een huwelijksreceptie in het paleis van de gravin. Maar Johnny krijgt last van zijn geweten en hij besluit zijn pistool aan de wilgen te hangen. Voor het zover is, moet hij evenwel nog één keer afdalen in de hel van Hercules. Een nachtclub genaamd Al Qaeda, een ouderwetse vampier, een verslaafde kindbruid, een femme fatale met een bijverdienste als stand-upcomedian, diverse afgehakte vingerkootjes en een balzaal vol muziek, machinegeweervuur en mafkezen … Alles gaat zijn gangetje in dromenland!

Bruce McDonald is een oude bekende van het festival, want hij was te gast met PONTYPOOL (BIFFF 2010) en veel vroeger nog met HIGHWAY 61 en ROADKILL. Voor DREAMLAND, een dromerige, deels in België gedraaide horrorkomedie wist hij schoon volk te strikken. Stephen McHattie (PONTYPOOL, HELLMOUTH) vertolkt zowel Johnny als de trompettist, Juliette Lewis (FROM DUSK TILL DAWN, NATURAL BORN KILLERS, CAPE FEAR) is de duivelse gravin, Henry Rollins (LOST HIGHWAY, JOHNNY MNEMONIC, HEAT) de geschifte bendeleider en Tómas Lemarquis (BLADE RUNNER 2049, X-MEN: APOCALYPSE, SNOWPIERCER) de trouwlustige vampier. Psychedelisch!

 

Cine 1.   18u30                                   Cine 2.  19u00                              Cine 3.  20u00

One Cut Of The Dead.                      The Sonata.                                   The Chaser

      

The Sonata.  Cine 2    19u00.    Andrew Desmond

Rose is een jonge violiste op de rand van de grote doorbraak. Met haar vader, ooit een beloftevol componist, heeft ze geen contact meer, maar haar toegewijde impresario staat haar bij met raad en daad. Op een blauwe maandag krijgt Rose in de opnamestudio te horen dat haar vader overleden is. Behalve zijn kasteeldomein in Frankrijk erft ze ook nog het manuscript van een vioolsonate. Haar impresario denkt de hand te hebben gelegd op een vergeten meesterwerk en tracht vol overgave de mysterieuze symbolen te ontcijferen waarmee de tegendraadse toondichter zijn magnum opus sierde. Maar zo wordt een mechaniek in werking gezet die niet bepaald melodieus is te noemen …

THE SONATA. de eerste lange speelfilm van de Britse cineast met standplaats Parijs Andrew Desmond, is een sfeervolle horrorthriller met muzikale insteek. Hij kon meteen rekenen op een reeks acteurs-zwaargewichten. Good old blue eyesRutger Hauer (HOBO WITH A SHOTGUN, SIN CITY, BLADE RUNNER, THE HITCHER …) is de satanische toondichter, Simon Abkarian (COLT 45, RENDITION, CASINO ROYALE) de hypocriete impresario en James Faulkner (GAME OF THRONES, ATOMIC BLONDE, UNDERWORLD: BLOOD WARS) een sinister heerschap dat zich niet in de partituur laat.

 

Cine 1      20u30.                               Cine 2.   21u30.                               Cine 3.   22u00

Super Lopez.                                     Rock Steady Row.                           International shorts 2

      

Cine 1.   23u00                              Cine 2.    00u30.                                  Cine 1.     01u00

Puppet Master.                             The Dead Ones.                                   Finale

 

        

Cine 1. 03u00.                                  Cine 1.        05u00

Kill Ben Lyk.                                       A Im Toxic

      

Kill Ben Lyk       Cine1 03u00.      Erwan Marinopoulos

Londen wordt opgeschrikt door de abrupte moord op een zekere Ben Lyk. Niet veel later wordt een tweede naamgenoot in koelen bloede neergeschoten. Uit voorzorg beslist Scotland Yard alle Ben Lyks op één onderduikadres te verzamelen. De ene Ben na de andere sneuvelt, maar op wie heeft de moordenaar het nu echt gemunt? Er volgt een kat-en-muisspel waarbij iedereen elkaar verdenkt. We volgen een van de Bens op de voet, misschien wel de irritantste van allemaal. Deze aandachtzieke en zelfingenomen YouTuber neemt ons op het spreekwoordelijke sleeptouw. Het was een ijzingwekkende film geweest mocht hij niet doorspekt zijn met de typische zwarte, droge en eigenzinnige Britse humor. En waarom de Bens het een voor een moeten ontgelden, laten we je zelf ontdekken!

KILL BEN LYK, het regiedebuut van Erwan Marinopoulos, werd vorig jaar gepitcht op de BIF Market. Het gaat om een project van Zorg Studios, een producer die focust op kleinere, Engelstalige Europese genrefilms. We zien ook bekende gezichten als Eugene Simons (GAME OF THRONES), Bronson Webb (THE DARK KNIGHT) en Martyn Ford (KINGSMAN: THE GOLDEN CRICLE). Zelf omschrijft Marinopoulos het als een mix van KISS KISS BANG BANG, NICE GUYS en SHALLOW GRAVE!