Kan een Suspense-film u bekoren, wel Oriol Paulo kent zeker de manier om u dit te tonen met Contratiempo, een Spaanse filmprent, weet hij u in spanning te zetten voor 100 minuten lang en u op het puntje van uw stoel te krijgen tussen Alfred Hitchcock en Brian De Palma. Oriol Paulo is na Julia’s Eyes terug met een echte Hitchcockiaanse thriller van hoog niveau.

Foto-Raymond Widawski: raymond.widawski@gmail.com

Een jonge zakenman wordt wakker in een hotelkamer. Deze is van binnenuit afgesloten en naast hem ligt het dode lichaam van zijn minnares. Hij huurt meteen een zeer prestigieuze advocaat in. In een hectische periode van één nacht, proberen ze samen te verduidelijken wat er precies gebeurd is. Virginia Goodman is een levende legende onder de advocaten en hoopt haar carrière af te sluiten met een meesterzet. Haar laatste zaak is zo gewaagd dat zelf Ethan Hunt, mister impossible himself, liever een dagje langer aan zee blijft dan hier aan mee werken. Toch lijkt de zaak op het eerste zicht vrij banaal. Een zakenman vermoordde zijn minnares tijdens een nachtelijk onderonsje. Hij lijkt zo schuldig als iets, want hij werd op heterdaad betrapt in een gesloten hotelkamer waarvan hij als enige de sleutel had. Case closed, zou Ally McBeal zeggen, maar Virginia gelooft er niets van en heeft één nacht om haar client de waarheid te laten uitspuwen. Dit kat en muisspel, aangevuld met liters koffie, zal een andere betekenis geven aan het bekende lied All Night long.

De spanning verhoogd telkens het plot een andere wending neemt tot de finale, een explosie die zeer verrassend zal zijn. Een must in het Suspense-film genre.

Regie: Oriol Paulo

Cast: Mario Casas, Ana Wagener en José Coronado
Muziek: Fernando Velàzquez
Genre: Mystery – Suspense – Misdaadfilm
Specificatie: 1 u 46min,
Nominatie: Gaudi Award Film Eding
Engelse Titel: The Invisible Guest