Gisteren bezocht de Oostenrijks ambassadeur in België, Mevrouw Elisabeth Kornfeind, samen met Vlaams viceminister-president Bart Somers de tentoonstelling Uitbundig Verleden in Mechelen. Met het bezoek wil de ambassadeur het belang van de internationale samenwerking tussen Museum Hof van Busleyden en de Oostenrijkse musea in de kijker zetten.

De Oostenrijkse ambassadeur bezoekt voor de tweede keer in een jaar tijd Museum Hof van Busleyden, na het eerste bezoek aan de toptentoonstelling Kinderen van de Renaissance vorig jaar. Voor die tentoonstelling werkte het museum al nauw samen met het Kunsthistorisch Museum in Wenen, onder meer voor de crowdfunding rond het harnas van Karel V. Verschillende kostbare bruiklenen reisden toen af naar Mechelen.

“Museum Hof van Busleyden werkt als landelijk erkend Vlaams museum binnen een internationaal netwerk van musea. Die internationale samenwerking maakt het mogelijk om bruiklenen – vaak voor het eerst – naar ons land te halen en op topniveau onderzoek en expertise te delen,” duidt Vlaams viceminister-president Bart Somers.

“Sinds de tentoonstelling Kinderen van de Renaissance is de band met de Oostenrijkse musea bijzonder sterk,” legt Kristl Strubbe, directeur van het museum, uit. “In deze tentoonstelling schittert opnieuw een werk uit Oostenrijk, dat we in bruikleen kregen van het Universalmuseum Joanneum, na het Kunsthistorisches Museum in Wenen het grootste museum van het land. We hopen op deze manier de nauwe samenwerking met onze Oostenrijkse collega’s de komende jaren verder te versterken.” 

Uitbundig Verleden. De Bourgondiërs door Romantische Ogen loopt tot 28 februari in Museum Hof van Busleyden. Tickets en info: www.hofvanbusleyden.be.

Foto: www.hofvanbusleyden.be