De buurt van het Atomium in Brussel davert maandag 23 april op zijn grondvesten. 16 van de beste bartenders van ons land nemen het daar tegen elkaar op in de nationale selectie van twee internationale kampioenschappen: Tio Pepe Challenge en Marie Brizard Masters. Groeit het Belgisch ‘cocktail’meesterschap stilaan naar een nooit gezien niveau? Waarom winnen dit soort competities almaar aan populariteit? Wie wint er en zal ons land verdedigen in Jerez de la Frontera en Bordeaux? Zorg dat u erbij bent om alles mee te proeven en ervaren. 

Zowel Tio Pepe Challenge (1e editie) als Marie Brizard Masters (Editie 2) zijn voor ons land – ondanks dat ze op internationaal vlak al jaren meedraaien – zéér nieuw. Het is de verdienste van wijnen- en sterke drankendistributeur Cinoco die het heft in handen nam om de competities tevens ook in België te lanceren. De nationale bartenderscene leeft natuurlijk meer dan ooit. De concurrentie is groot wat maakt dat de bartenders zich wat graag met elkaar meten en dat ze bovendien steeds vaker in wedstrijden over de hele wereld meespelen voor de titels.

Atomium, Atomiumsquare B 1020 Brussel, bol ‘Prigogine’, Marie Brizard Masters (13u – 15u) en Tio Pepe Challenge (16u – 19u).

Foto’s: Holy2