In 2017 staat Bert Kruismans 20 jaar op de planken. En hij heeft heel wat merkwaardige wapenfeiten op zijn actief!Hij is de enige komiek die : optrad voor Koning Albert II én voor Bart De Wever, met politiebegeleiding het podium op moest en een proces aan zijn been kreeg voor een paar gekruide grappen. Tijd om terug te blikken op een bewogen leven dus.
Kruismans heeft in twintig jaar heel veel dingen gezegd en gedaan om het publiek aan het lachen te brengen. Wie schetst zijn verbazing wanneer hij nu vaststelt dat heel veel van die dingen ondertussen realiteit zijn geworden… Hij viel al helemaal van zijn stoel toen bleek dat zijn satirische boek en voorstelling “België Voor Beginners” (2004) als cursusmateriaal gebruikt worden voor nieuwkomers en vluchtelingen in ons land! Zijn eerste reactie: “Jamaar, dat was maar om te lachen!”
En omdat het land duidelijk is veranderd in 20 jaar, vraagt hij zich meteen af of het ondertussen nog altijd om te lachen is. Het thema van deze show isbert-kruismans dus: als de nar ingehaald wordt door de realiteit, wordt hij dan Nostradamus?
Daarom wordt deze show niet zomaar een terugblik, maar een update. Bovendien wil Bert zijn ongewild voorspellerstalent ook ten dienste van zijn publiek stellen en hen een blik gunnen op hun toekomst. Al hoort daar ook een waarschuwing bij: “Het is maar om te lachen.”
Bert is nu volop aan het try-outen in de aanloop van zijn première op 3 februari in een uitverkochte ‘De Werf’ te Aalst.
Deze voorstelling belooft alvast één van de events van het culturele jaar te worden!
Bert Kruismans begon zijn carrière als tekstschrijver voor comedy op radio en televisie. In 1997 stapte hij zelf op de planken en maakte samen met o.a. Nigel Williams, Raf Coppens, Alex Agnew, deel uit van het selecte groepje pioniers van de stand up comedy in Vlaanderen. De afgelopen 20 jaar maakte hij samen met zijn vaste regisseur en schrijfpartner Peter Perceval 9 soloshows waarmee hij een vaste en zeer ruime schare fans verzamelde, zowel in Vlaanderen als in Wallonië. Hij bekijkt in zijn shows de gebeurtenissen graag vanuit het perspectief van mensen die anders nooit een stem krijgen. Want niets is zo grappig en herkenbaar dan gewoon gezond verstand. Of zoals De Standaard al eens schreef: “Bert Kruismans doet het publiek lachen met zichzelf, met de rare gewoonten en gedragingen (…)”. Daarmee stapt hij in de voetsporen van de grote Nederlandse komiek Youp Van ’t Hek.