Op brugdag maandag 20 juli en feestdag dinsdag 21 juli (Nationale feestdag), geldt een aangepaste regeling voor de bereikbaarheid van de stadsdiensten.
 
Op brugdag maandag 20 juli werken de meeste diensten volgens de gewone zomerregeling.
 
Op feestdag 21 juli zijn de meeste stadsdiensten gesloten. Er zijn enkele uitzonderingen. Zo zijn openluchtzwembad De Molen en Zwemvijver Boekenberg open. Uiteraard gelden hier de maatregelen in het kader van corona. Zo moet u in zwembad De Molen een zwembeurt reserveren. U leest er hier meer over. De stedelijke musea zijn eveneens open. Ook hier moet u reserveren en de veiligheidsvoorschriften inzake corona respecteren. U leest er meer over op de sites van de musea. De bibliotheken, overdekte zwembaden en sporthallen zijn gesloten.
 
Op www.antwerpen.be staan de openingsuren vermeld per dienst op de webpagina van de dienst zelf. Burgers zoeken het best van tevoren op de website op of de locatie die ze willen bezoeken al dan niet geopend is of dat er aangepaste openingsuren gelden.
 
Wie twijfelt, kan op werkdagen van 9 tot 17 uur het stedelijk contactcenter bellen voor meer informatie op het telefoonnummer 03 22 11 333. Op dinsdag 21 juli is het contactcenter gesloten. Op maandag 20 juli is het bereikbaar.
 
Afvalophaling en recyclageparken
In de nacht van zondag 19 op maandag 20 juli en maandag 20 juli overdag wordt het afval gewoon opgehaald. In de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 juli en dinsdag 21 juli overdag is er geen afvalophaling. Antwerpenaars die in een ophaalzone wonen waar het afval op die dagen wordt opgehaald, mogen uitzonderlijk hun huisvuil de volgende werkdag aanbieden. Het afval wordt dan woensdag opgehaald. Alle info staat op de ophaalkalender. U vindt de kalender ook op www.antwerpen.be.
 
Op dinsdag 21 juli zijn de recyclageparken gesloten. Op maandag 20 juli zijn ze open. De recyclageparken werken nog steeds enkel op afspraak. Meer info vindt u op www.antwerpen.be.