Op feestdag donderdag 25 mei (Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart) en brugdag vrijdag 26 mei geldt een aangepaste regeling voor de bereikbaarheid van de stadsdiensten. Op feestdagen zijn de meeste diensten van de stad Antwerpen gesloten. Tijdens brugdagen zijn een aantal diensten geopend. Een brugdag is een verlofdag die aansluit op een bestaande feestdag.
Op www.antwerpen.be staan de openingsuren vermeld per dienst op de webpagina van de dienst zelf. Burgers zoeken het best van tevoren op de website op of de locatie die ze willen bezoeken al dan niet geopend is of dat er aangepaste openingsuren gelden.

Geen afvalophaling op feestdag
Op woensdag 24 en donderdag 25 mei wijzigt de afvalophaling respectievelijk ’s nachts en overdag. Antwerpenaars uit die ophaalzone mogen uitzonderlijk hun huisvuil de volgende werkdag aanbieden. Het afval wordt dan vrijdag opgehaald. Alle info staat op de ophaalkalender. U vindt de kalender ook op www.antwerpen.be.

Op 25 mei zijn de containerparken gesloten. Op 26 mei zijn ze open.

Wie twijfelt, kan nog tot en met woensdag 24 mei elke werkdag van 9 tot 17 uur het stedelijk contactcenter bellen voor meer informatie op het telefoonnummer 03 22 11 333. Ook op vrijdag 26 mei is het stedelijke contactcenter bereikbaar tussen 9 en 17 uur. Op 25 mei is het gesloten.