Op feestdag 11 juli (Feest van de Vlaamse Gemeenschap) en brugdag 12 juli geldt een aangepaste regeling voor de bereikbaarheid van de stadsdiensten. Op 11 juli zijn de meeste stadsdiensten gesloten.

Op www.antwerpen.be staan de openingsuren steeds vermeld op de pagina van de dienst zelf. Je kan het best op voorhand op de website gaan kijken of een dienst al dan niet geopend is, of dat er aangepaste openingsuren gelden. Wie twijfelt, kan op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur het stedelijk contactcenter bellen voor meer informatie op het telefoonnummer 03 22 11 333.

​Op donderdag 11 juli is het stedelijk contactcenter gesloten, op vrijdag 12 juli is het weer bereikbaar.

Afvalophaling

Sinds 1 januari 2021 wordt het huisvuil in Antwerpen opgehaald op een feestdag. Bewoners die dan afvalophaling hebben, kunnen dus gewoon hun huisvuil buiten zetten. Ook op brugdagen verloopt de afvalophaling normaal. Deze regeling is steeds terug te vinden op de ophaalkalender en online op www.antwerpen.be/ophaalkalender.

Recyclageparken

De recyclageparken zijn open zoals gewoonlijk, zowel op donderdag 11 juli als op vrijdag 12 juli. Ook de mini-recyclagepunten gaan op die dagen gewoon door.