Op feestdag donderdag 15 augustus (Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart) en brugdag vrijdag 16 augustus geldt een aangepaste regeling voor de bereikbaarheid van de stadsdiensten. Op feestdagen zijn de meeste diensten van de stad gesloten. Een aantal diensten zijn toch geopend. Ook tijdens brugdagen zijn een aantal diensten geopend. Een brugdag is een verlofdag die aansluit op een bestaande feestdag.
Zo zijn openluchtzwembad De Molen en zwemvijver Boekenberg wel open op 15 augustus. Ook de stedelijke musea zijn open op donderdag. Het Maagdenhuis is gesloten. De bezoekerscentra van Visit Antwerpen openen wel de deuren op 15 augustus. De bibliotheken, overdekte zwembaden en sporthallen zijn gesloten.
 
Op brugdag vrijdag 16 augustus werken alle bovenstaande diensten volgens de gewone zomerregeling (inclusief het Maagdenhuismuseum, de bibliotheken en de sportinstellingen die gesloten zijn op 15 augustus).
 
Op www.antwerpen.be staan de openingsuren per dienst vermeld op de webpagina van de dienst zelf. Burgers checken best vooraf op de website of de locatie die ze willen bezoeken al dan niet geopend is of dat er aangepaste openingsuren gelden.
 
Geen afvalophaling op feestdag
Op woensdag 14 augustus overdag wordt het afval gewoon opgehaald. In de nacht van woensdag op donderdag en donderdag 15 augustus is er geen afvalophaling. Antwerpenaars uit die ophaalzone mogen uitzonderlijk hun huisvuil de volgende werkdag aanbieden. Het afval wordt dan vrijdag opgehaald. Vanaf de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 augustus en op 16 augustus overdag verloopt de huisvuilophaling volgens de gewone regeling. Alle info staat op de ophaalkalender. Die staat ook op www.antwerpen.be.
Op 15 augustus zijn de containerparken gesloten. Op 16 augustus zijn ze open.
 
Wie twijfelt, kan op werkdagen het stedelijk contactcenter bellen voor meer informatie, op het telefoonnummer 03 22 11 333. Op donderdag 15 augustus zelf is het stedelijk contactcentergesloten. Op 16 augustus is het open.