Op zondag 16 april (Pasen) en maandag 17 april (Paasmaandag) geldt een aangepaste regeling voor de bereikbaarheid van de stadsdiensten. Op feestdagen zijn de meeste diensten van de stad Antwerpen gesloten.
Hieronder volgt een korte opsomming van de belangrijkste diensten.
Diensten die open zijn ondanks de feestdag op zondag en maandag:
·         De stedelijke musea zijn zoals steeds open op zondag maar zijn uitzonderlijk ook geopend op Paasmaandag. Enkel het Letterenhuis is zowel op zondag als maandag gesloten.
·         De bezoekerscentra van Visit Antwerpen (toeristische dienst) zijn open op zondag en maandag, in Antwerpen-Centraal van 9 tot 17 uur en op de Grote Markt van 10 tot 17 uur.
·         De stedelijke zwembaden zijn open op Paasmaandag (maar gesloten op zondag).
·         De politie is zoals steeds 24 uur op 24 bereikbaar via het noodnummer 101 en de Blauwe Lijn (0800 123 12). De politiekantoren aan de Unolaan en de Oudaan zijn zondag en maandag open van 7 uur tot 18.30 uur, de andere kantoren zijn gesloten.
Diensten die normaal open zijn op zondag, maar nu gesloten:
·         De stedelijke zwembaden zijn gesloten op zondag 16 april maar open op Paasmaandag.
·         De stedelijke sportlocaties zijn zowel op zondag 16 april als op Paasmaandag gesloten.
·         Bibliotheek Permeke is de enige bib die normaal open is op zondag, maar is gesloten op 16 april. Op Paasmaandag zijn alle bibliotheken gesloten.
Op www.antwerpen.be staan de openingsuren vermeld per dienst op de webpagina van de dienst zelf. Burgers zoeken het best van tevoren op de website op of de locatie die ze willen bezoeken al dan niet geopend is of dat er aangepaste openingsuren gelden.
Geen afvalophaling omwille van feestdagen
Op zondag 16 en maandag 17 april wijzigt de afvalophaling respectievelijk ’s nachts en overdag. Antwerpenaars uit die ophaalzone mogen uitzonderlijk hun huisvuil de volgende werkdag aanbieden. Het afval wordt dan dinsdag opgehaald. Alle info staat op de ophaalkalender. U vindt de kalender ook op www.antwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.
Op 16 en 17 april zijn de containerparken gesloten.
Wie twijfelt, kan op vrijdag 14 april van 9 tot 17 uur nog het stedelijk contactcenter bellen voor meer informatie op het telefoonnummer 03 22 11 333. Tijdens het paasweekend is het stedelijk contactcenter gesloten.