Wat een leuke feestweek in het Vrijbroekpark! Maandag 13 mei is het nieuwe stuk park, de Wilgernis, officieel geopend door de gedeputeerde Jan De Haes en 30 leerlingen van Ursulinen Mechelen. Ruim 500 bezoekers kwamen zaterdag 18 mei naar het familie evenement, en 80 joggers van het park hebben zondag 19 mei de Wilgernis voor de eerste keer ingelopen. 

Zaterdag werden de bezoekers verwelkomd op een bushcraft festival. Kinderen en volwassenen hebben hier een lepel kunnen snijden, brandneteltouw of een wilgenfluitje gemaakt, gezien hoe de manden van de wilgen werden gevlochten. Op andere workshops hebben ze geleerd om vuur te maken zonder lucifers, broodjes te bakken en kruidenthee te maken.

Kleine bezoekers van de Wilgernis konden speuren naar kevers en waterdiertjes scheppen in de vijver. De initiator van het Salicetum, Sonja Deneve, heeft de eerste wandeling door de Wilgernis begeleid voor gepassioneerde natuurkenners. De wandeling was in een paar dagen volgeboekt en een groot succes geworden. Binnenkort kan je zo’n educatieve wilgenwandeling tussen het vaste aanbod van het Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark vinden. 

Drie nieuwe gele bruggen brengen je naar de Wilgernis, vanaf nu is iedereen welkom om hier te joggen, wandelen, en dit mooie stuk natuur te bewonderen.

Waar: 
Vrijbroekpark, Ridder Dessainlaan 65, 2800 Mechelen

Foto: Copyright: Provincie Antwerpen