Lekker eten en gezellig drinken. De feestdagen zijn een culinair hoogtepunt. De laatste jaren komt Tournée Minérale op als detoxmaand voor onze lever en algemene gezondheid. Omdat er in België naast bier en wijn ook veel zeer lekkere alcoholvrije dranken worden gemaakt, zetten we er deze maand vier in de kijker!

Starten doen we met een aperitief. Een kruidige mocktail met biologisch appelsap en gemberlimonade!

De sappen van Lombarts-Calville zijn volledig biologisch. Ze maken appelsap van zoete rassen en rassen met fris-zure smaak. De sappen met verschillende bessen zijn ook aanraders. Kris en Luc kiezen resoluut voor duurzaam ondernemen met respect voor mens en natuur. En het sap is vooral enorm lekker met de pure smaak van fruit!

De Belgische tonics en mixers van Erasmus Bond zijn de ideale compagnion bij het maken van een fijne cocktail. De naam verwijst naar de uitvinder van de hedendaagse tonic. Quinine uit de kine bast werd al langer gebruikt als medicijn tegen malaria en koorts. Om de bittere smaak te verzachten, werd suiker toegevoegd. Het was Erasmus Bond die er in 1858 als eerste diverse smaakmakers aan toevoegde.

Proef de alcoholvrije cocktail zaterdag 3 februari Belartisan! Of maak hem zelf.

Belartisan Antwerpen Riemstraat 24  2000 Antwerpen  T 03 283 51 25
Open van dinsdag t/m vrijdag  van 12u30 tot 18u00
Op zaterdag van 10u00 tot 18u00
Zondag en maandag gesloten

Foto: www.belartisan.be