Op 17 november verschijnt het tweede deel van de bestseller View from my window, bijna een jaar na de release van het eerste boek waarvan meer dan 17.000 exemplaren werden verkocht. Het nieuwe opus van 370 pagina’s gaat uit van een radicaal andere benadering dan de eerste en wil hulde brengen aan de vele levensverhalen die het succes van ons planetaire fenomeen hebben gevormd. Een echte doch gevoelvolle duik in het intieme.
 
> Verkrijgbaar in de boekhandels en op het internet (www.viewfrommywindow.world) voor 32 euro.
 
Meer dan enkel een uitzicht
 
Meer dan enkel een uitzicht, is er een echte wereldwijde gemeenschap gecreëerd. View from my window volume 2 brengt hulde aan die relaties, verhoudingen en vriendschappen die gemaakt werden en nog steeds bestaan, ook al mogen de ramen sinds een paar maanden weer open. De groep ontstaat door echte ontmoetingen.
 
Dat is bijvoorbeeld het geval bij Cari, een Amerikaan die deze zomer Sébastian in Zuid-Frankrijk bezocht. Samen deelden ze een moment en vereeuwigden het met een foto van hun twee, voor het uitzicht dat Sébastian een jaar eerder had gepost:

Het zijn de honderden getuigenissen zoals deze waarmee de Belgische Barbara Duriau, oprichtster van de groep, wil laten zien dat het fenomeen View from my window vooral waargebeurde levensverhalen zijn. Een moment van dromen en van ontsnappen, het boek is een uitnodiging om te reizen, om naar het huis van een ander te gaan en om bij een kopje thee bij te praten.
 
Met momenteel 2,3 miljoen leden en 1 miljoen mensen die nog geaccepteerd moeten worden (dankzij een nieuw team van vrijwillige beheerders, gerekruteerd binnen de groep en van over de hele wereld), bevindt de View from my window-groep zich nu in de top 10 van de grootste wereldwijde communities op Facebook.
 
De inhoud
 
Het boek is opgebouwd rond vijf delen – met verwijzing naar de vijf continenten – met telkens een kaart waarop alle foto’s zijn vastgepind.
 
Als echte les in alledaagse geografie, nodigt het ons uit tot wereldwijde verbondenheid, van Vanuatu tot Kazachstan via Belize. Zo biedt de lezer, dankzij talrijke getuigenissen over de hele wereld, een gevoelige omlijsting van het dagelijks leven, altijd anders, met als gemeenschappelijk perspectief het menselijke.

Het is dan ook heel natuurlijk dat Barbara Duriau besloot om ook een deeltje van zichzelf in het boek te steken door een zeer persoonlijk voorwoord te voorzien waarin ze haar reis en het ontstaan van de oprichting van de groep beschrijft.

Korte geschiedenis van dit Belgische succesverhaal
 
Velen hebben zich aangesloten bij of hebben de openbare View from my window-groep gezien. Het concept was simpel: leg je uitzicht vast, vanuit je eigen huis tijdens de lockdown, en deel het vervolgens met anderen. Hij genoot al snel viraal en wereldwijd succes.
 
De groep, gemaakt op 23 maart 2020 met 60 leden, bereikte de groep in slechts vier weken tijd meer dan 2 miljoen leden. De rage overstijgt alle grenzen. Elke foto ging vergezeld van een eenvoudig bijschrift, een anekdote, een gevoel of een waargebeurd verhaal.
 
PRAKTISCHE INFORMATIE
 
Publicatiedatum: 17 november 2021
Kostprijs: 32 euro
Talen: Frans, Engels
Aantal pagina’s: 370
Co-auteur: Dominique Maricq, als voormalig leraar Frans, trad hij in 1997 in dienst bij Studios Hergé en ontwikkelde daar een carrière als schrijver. Tegelijkertijd publiceert hij ook andere werken die zijn smaak voor beeld en woord weerspiegelen.
Code ISBN version FR : 978-2-9602912-0-9
Code ISBN version EN : 978-2-9602912-1-6
> ONLINE KOPEN
viewfrommywindow.world
> STAY TUNED!
Tentoonstelling in ontwikkeling, in het Atomium vanaf 23 maart 2022.

Foto: www.caracascom.com