Het gebeurt niet elke dag dat een voornamelijk Belgisch-Nederlands team zijn schouders zet onder een internationale liefdadigheid die niet alleen kinderen en families met energiearmoede helpt, maar ook het geteisterde milieu zelf ten goede komt. Met SolarBuddy, winnaar van onder andere een prestigieuze Energy Globe Award, is dat echter wel het geval – en dat is wereldnieuws.

SolarBuddy is een prijzenwinnende internationale liefdadigheid die zich inzet voor kinderen en families die in energiearmoede leven.
Door deze kinderen van een licht te voorzien dat op zonne-energie werkt, worden niet enkel lokaal levens gered, maar verlaagt men de ecologische afdruk, waarmee de hele wereld gebaat is.
Jeremie Landweer is aangeduid als managing director voor het hele EMEA-gebied.
Op 24 juni organiseerde SolarBuddy samen met partners Diplomatic World en Sanel (de officiële distributeur van Panasonic in de Benelux), een Energiedag waarop 21 schoolkinderen zelf SolarBuddy’s in elkaar mochten zetten voor Afrikaanse leeftijdsgenootjes die met extreme energiearmoede kampen.
Natuurlijk zouden we enorm graag hebben dat je dit nieuws deelt met jouw lezers, kijkers, volgers en/of luisteraars. Ook zijn alle betrokkenen vanzelfsprekend beschikbaar voor interviews.

Het opzet van SolarBuddy is ingenieus: het apparaat, de JuniorBuddy, is ontwikkeld is door de Australische uitvinder, auteur en filantroop Simon Doble (winnaar van een DFID Humanitarian Design Award en een Australian Design Award), werkt – zoals de naam dat al impliceert – op zonne-energie en biedt kinderen die in energiearmoede leven de mogelijkheid om hun kamer ’s avonds te verlichten.

Buiten de JuniorBuddy is sinds kort ook de StudentBuddy beschikbaar, die doubleert als oplader, terwijl de liefdadigheid ook bezig is met FamilyBuddy, dat twee apparaten waarmee ook kan gekookt en gekoeld worden omvat. Door die te verdelen, worden er niet alleen lokaal levens gered, maar kunnen we wereldwijd mee baten van de lagere ecologische voetafdruk die zo wordt gecreëerd. Met FestivalBuddy heeft SolarBuddy overigens ook al een oplossing voor (de veelal energieverslindende) festivals klaar.
SolarBuddy zelf werd opgestart in 2016 en is er sindsdien in geslaagd om meer dan 233.000 studenten, verspreid over 610 scholen in 13 landen, bij te brengen wat energiearmoede, duurzame energie en de milieuproblematiek inhoudt. Ze steunt op 59.000 werknemers uit meer dan 315 organisaties in 20 landen en heeft al een indrukwekkende 159.000 zonnelichten verdeeld.

Dankzij al die initiatieven zijn er ondertussen 797.000 levens in 18 landen geholpen… en nu is er met Jeremie Landweer dus iemand aan het hoofd van de EMEA-tak die al vele jaren het Belgische mooie weer heeft gemaakt in tal van horecazaken.

Het doel van hem en SolarBuddy: tegen het jaar 2030 zes miljoen zonnelichten verdelen aan kinderen die tot dan te kampen hadden met energiearmoede.

Foto’s: www.badass.be